NAC wil koppositie versterken met verzwakt elftal

Foto: nacfans.nl

Na een wekenlange soap waarin corona-uitbraken aan de orde van de dag waren, lijkt de rust wedergekeerd bij NAC Breda. De Parel van het Zuiden staat dinsdagavond tegenover directe concurrent SC Cambuur. Wel zijn de Bredanaars enigszins verzwakt: ze missen vijf spelers.

Verzwakt
Speelronde zeven gaat eindelijk ook voor NAC van start. Kansen zijn er genoeg: nummer twee Almere City kwam afgelopen zondag niet verder dan een gelijkspel tegen FC Dordrecht. Koploper NAC kan dus weer afstand nemen van de concurrentie. Toch liggen er obstakels op de weg naar het periodekampioenschap. Vijf spelers van de club zijn nog altijd niet van het coronavirus af en mogen niet meespelen. Nog een keer uitstellen was voor de KNVB echter geen optie, waardoor NAC deze week twee wedstrijden moet spelen: vrijdag is Almere City de tegenstander. Een ingewikkeld programma dus, met een verzwakt elftal.

Quarantaine
Wie wel gezond is en mag starten, is Sydney van Hooijdonk. De crisis maakte hem creatief. Zo verklaarde hij in een interview dat hij zijn trainingen in de afgelopen weken op een trapveldje bij zijn huis heeft afgewerkt. Ook heeft hij vrije trappen geoefend met een andere specialist: zijn vader, Pierre van Hooijdonk. Wie NAC wél moet missen, is de trainer. Na een preventieve thuisquarantaine keerde Maurice Steijn onlangs terug op het veld. Enkele leden van zijn gezin waren besmet geraakt en nu wijken ook zijn waarden af, zo blijkt uit een coronatest die werd afgenomen door een clubarts. Daarom moest Steijn direct weer terug in quarantaine waardoor hij in ieder geval de wedstrijd tegen Cambuur mist.

Voetballen
Het zijn verwarrende tijden voor de club. Maar die donkere wolken kunnen verdwijnen als NAC deze week afstand neemt van de concurrentie en de koppositie verstevigt. Want verzwakt elftal of niet, deze week hebben de spelers de kans om alle corona-ellende van zich af te voetballen.

  • NAC Breda – SC Cambuur: dinsdag, 18:45 uur
  • Almere City FC – NAC Breda: vrijdag, 21:00 uur

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden