Hulphond crowdfunding voor de 21-jarige Sidney. Help je mee?

Foto: Sidney Michorius

Onze redactie ontving een e-mail van de 21-jarige Sidney Michorius over haar crowdfundingsactie. We ondersteunen deze oproep door het plaatsen van dit bericht. Begin 2019 kreeg ze de diagnose autisme, waarna de puzzelstukjes in elkaar vielen.

“Mijn naam is Sidney Michorius en ik kamp al jaren met psychische klachten. Door de huidige situatie zijn mijn klachten zodanig verergerd dat ik alweer 10 keer ben opgenomen op een gesloten afdeling voor mijn eigen veiligheid. Hierdoor zit ik momenteel ook in een hulphond traject.”

Goldendoodle crowdfunding

Vier weken geleden heeft de 21-jarige Sidney uit Raamsdonksveer haar lieve Goldendoodle pup Harvey mogen ontvangen. Vorige week is begonnen met de opleiding. Helaas zijn de kosten hiervoor zodanig hoog dat ze een crowdfunding  is gestart (zie link onderaan). Momenteel zit ze op de helft van het streefbedrag, maar helaas is die andere helft nog aardig groot.

Een hulphond helpt

Een hulphond kan geleerd worden haar te ondersteunen tijdens eetmomenten, maakt hij haar wakker tijdens nachtmerries, herbelevingen en dissociaties. De hond geeft haar meer vrijheid omdat hij overal mee naar toe mag.

Sidney: “Hij geeft aan wanneer ik overprikkeld ben, en dus rust moet nemen. En nog heel veel meer! Ook wil ik meer bekendheid te geven aan psychische problemen onder jongeren. En dit ook tijdens de huidige Corona crisis.”

Zoals te lezen valt op Gofundme: “Vanaf jongs af aan kamp ik met verschillende problematiek. En al snel zat ik in behandeling bij de GGZ.  Hier werd ik gediagnosticeerd met: ADHD, Borderline, PTSS, Eetstoornis NAO, een Paniekstoornis en een Depressie Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd. Overal kreeg ik te horen dat ik te complex was. Ook kreeg ik na een IQ test te horen dat ik licht verstandelijke beperkt ben. Uiteindelijk toen ik 17 jaar oud was kon ik te recht bij de GGZ waar ik nu nog steeds onder behandeling zit.  Heel lang heb ik geleefd met de verkeerde diagnoses waardoor ik ook verkeerde behandeling kreeg. Begin 2019 kreeg ik de diagnose Autisme. Puzzelstukjes vielen in elkaar. Alleen nu zijn we nog opzoek naar de juiste behandeling. Momenteel zit ik al 4 jaar “thuis”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden