November wordt een maand met mooie herfstdagen en veel kans op mist

Nu de wintertijd is ingegaan blikt Weeronline.nl vooruit: wat kunnen we van het weer in november verwachten?

Rustig weer in november

November gaat ons vooral rustig weer geven, aldus de meteorologen van de website Weeronline.nl. Regelmatig staat er weinig wind, maar dat betekent ook dat het flink mistig kan worden. Omdat de dagen korter worden en de zon steeds lager aan de hemel staat lost mist moeizamer op.

Geregeld mooie herfstdagen

Toch zullen er ook geregeld mooie herfstdagen zijn met een lekker najaarszonnetje, zo belooft de voorspelling voor de komende maand. Vanwege het rustige weer kan het tijdens heldere nachten flink afkoelen en regionaal vriezen en ook overdag kan het koud zijn als het lange tijd mistig blijft. Naar verwachting komt de gemiddelde temperatuur rond of iets onder normaal uit. De koude nachten spelen daarbij een rol, maar ook de sombere dagen doen een duit in het zakje. Ook vorig jaar was november een fractie kouder dan gebruikelijk.

Droger dan normaal

Qua neerslag wordt november waarschijnlijk een drogere maand dan normaal: geen kletsnatte taferelen meer zoals in oktober, maar dat is zeker geen garantie op compleet droog weer. Er zullen ook dagen met regen of motregen zijn en over de hele maand gemeten brengen deze regengebieden gemiddeld zo’n 50 millimeter tegenover de gebruikelijke 82. Of het ook voor het eerst dit najaar gaat sneeuwen is nog even afwachten, maar het behoort zeker tot de mogelijkheden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden