Amphia update maandag | landelijk ruim 100 coronapatiënten meer in ziekenhuizen afgelopen etmaal

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er worden momenteel 54 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 15 op intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op maandag 26 oktober om 8.00 uur (tussen haakjes het verschil met vrijdag 23 oktober, 8.00 uur):

  • Er worden 54 patiënten (=0) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 15 (+1) op de intensive care.
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia 123 (+7) mensen overleden aan de gevolgen van het virus.
  • In totaal zijn er 439 (+17) patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen.

De intensive care van Amphia heeft een capaciteit van 24 bedden. Deze 24 IC-bedden zijn er zowel voor COVID-19-patiënten als voor de niet COVID-19-patiënten.

Landelijk 100 coronapatiënten meer sinds gisteren

Ziekenhuizen behandelen maandag 2249 coronapatiënten. Dat zijn er 102 meer dan op zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

De verpleegafdelingen hebben in de afgelopen 24 uur 291 coronapatiënten opgenomen, zo meldt het ANP. Daar staat tegenover dat 205 mensen de verpleegafdelingen hebben verlaten. Hoeveel van hen naar huis of naar een revalidatiecentrum mochten, en hoeveel van hen naar een ic zijn overgebracht of zijn overleden, is niet bekend. Het totaal aantal coronapatiënten op de verpleegafdelingen steeg met 68 naar 1743.

De intensivecareafdelingen hebben afgelopen etmaal 49 coronapatiënten opgenomen. Daarnaast hebben 33 mensen de ic verlaten, waardoor het totaal aantal coronapatiënten daar steeg met 16 naar 506. Ook daar is niet bekend hoeveel van de 33 zijn overleden en hoeveel terug naar een verpleegafdeling mochten.

In de afgelopen 24 uur zijn 22 mensen verplaatst naar ziekenhuizen in andere delen van het land. Daarnaast is een onbekend aantal patiënten verplaatst naar andere ziekenhuizen binnen de eigen regio, bijvoorbeeld van Rotterdam naar Goes of van Amsterdam naar Alkmaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden