Binnenkort weer via de voordeur instappen in de bussen van Bravo

Foto: Mariëtte Vermeeren

Alle Brabantse bussen worden voorzien van een aantal aanpassingen, waaronder het plaatsen van kuchschermen. Dankzij deze maatregelen kunnen de voordeuren van de bussen weer open en stap je weer voor in, zodat je daar kan inchecken en betalen. En weer een praatje kunnen kunt maken met de chauffeur natuurlijk.

Kuchschermen

In alle streek- en stadsbussen van Bravo in onze regio is vervoerder Arriva druk bezig met de installatie van de kuchschermen. Eind november moeten alle bussen gereed zijn, maar bij bussen die inmiddels al zijn voorzien van een kuchscherm kun je nu ook al voorin instappen. Nu de voordeuren weer opengaan, wil men wel zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer creëren in de bus. Daarom wordt aan alle reizigers gevraagd om voorin in te stappen en bij de midden- of achterdeur uit te stappen. Zo houden we met elkaar het OV veilig.

Beter dan gesloten voordeur

Kuchschermen, goede ventilatie en regelmatige schoonmaak verkleinen de kans op blootstelling aan het coronavirus in het OV in vergelijking met de huidige situatie, waarbij reizigers alleen door de achterdeuren moeten in- en uitstappen. Daarmee vormt het voor de buschauffeurs een beter alternatief dan een gesloten voordeur. Dit blijkt uit een onderzoek dat TNO in opdracht van branchevereniging OV-NL heeft uitgevoerd. Op basis van dit besluit gaan de openbaarvervoerbedrijven over tot het plaatsen van kuchschermen bij de bestuurdersplaats in bussen.

Chauffeur zonder mondkapje

Alle OV-bedrijven besloten aan het begin van de coronacrisis om reizigers alleen via de achteringangen te laten in- en uitstappen. Door het afsluiten van de voordeur en de eerste rij stoelen, konden buschauffeurs op die manier voldoende afstand houden van reizigers en hun werk verantwoord uitvoeren. Ook sinds alle reizigers, mits voorzien van een mondkapje, weer welkom zijn, hebben de chauffeurs en bestuurders baat bij een gesloten voordeur. Zo kunnen zij hun dienst uitvoeren zonder zelf langdurig een mondkapje te hoeven dragen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden