Druk weekend op Nederlandse en Europese wegen

Foto: Publiek domein

De ANWB denkt dat het dit weekeinde extra druk is op de Nederlandse wegen. De scholen in de regio Midden sluiten vrijdag hun deuren voor de zomervakantie en veel mensen gaan op pad. Drukte is er vooral op de wegen richting de oostgrens (A1 en A12) en op de A2, A16 en A27 naar het zuiden.

Automobilisten moeten in het weekend ook rekening houden met oponthoud door werkzaamheden en evenementen. Bij Rotterdam begint Rijkswaterstaat aan een opknapbeurt van de Van Brienenoordbrug die de hele zomer zal duren. Rond Ahoy in Rotterdam wordt het drukker vanwege North Sea Jazz. Op zaterdag is er bij Best het dancefestival Extrema Outdoor.

In Frankrijk lopen de wegen vol. Zaterdag gaan veel Fransen de weg op voor een lang weekend. Zij combineren dit met Quatorze Juillet, de nationale feestdag, dit jaar op dinsdag. Door vakantiegangers is het druk bij Lyon en Valence en op de A9 richting Spanje.

In Duitsland staan de meeste files in het noorden rond Hamburg. In het zuiden is het druk rond Neurenberg en München. In Oostenrijk is vooral de Fernpasstrasse een knelpunt. Dat is de weg tussen de Duitse grens bij Füssen en Nassereith in Oostenrijk. In Zwitserland is het dringen voor de Sint Gotthardtunnel.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden