Afgelopen week minder dan 44.000 nieuwe coronagevallen

Foto: Pixabay / Pete Linforth

In de afgelopen week zijn ruim 43.600 positieve coronatests geregistreerd. Het exacte cijfer komt later dinsdag in de wekelijkse update van het RIVM.

Het aantal nieuwe gevallen ligt aanzienlijk lager dan vorige week. Toen meldde het RIVM dat het in zeven dagen tijd 64.087 meldingen van positieve coronatests had gekregen. De week daarvoor registreerde het instituut een recordaantal van 67.542 nieuwe gevallen.

Op ‘dinsdagpiek’ vergelijkbare cijfers met maandag

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 4695 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is zo goed als gelijk aan maandag, toen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 4701 gevallen meldde. Het waren er aanvankelijk 4709, maar dat is dinsdag bijgesteld.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 98. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen zondagochtend en maandagochtend waren 40 sterfgevallen gemeld.

De provincie Utrecht noteerde afgelopen etmaal de meeste positieve tests, 400. Rotterdam-Rijnmond telde 393 nieuwe gevallen en Haaglanden 388. Daarna volgen Midden- en West-Brabant, waar 350 besmettingen aan het licht kwamen, en Twente met 348 positief geteste personen. In de gemeente Amsterdam steeg het aantal besmettingen met 253.

Het aantal positieve tests is terug op het niveau van begin oktober. Op 6 oktober waren er 4541 nieuwe coronagevallen, de dag erna 4985.

Minister De Jonge: nu geen nadere regionale maatregelen

Het kabinet overweegt momenteel niet om in bepaalde regio’s strengere coronamaatregelen te treffen. Dat is gezien de dalende cijfers nu niet nodig, zei minister Hugo de Jonge dinsdag na overleg over de coronacrisis,

“Wat we zien is dat er een forse daling is ingezet”, aldus De Jonge. “Dat is belangrijk. Een daling in het aantal besmettingen, in het aantal ziekenhuisopnames. Een daling in alle regio’s.” De daling betekent volgens De Jonge ook dat “we heel voorzichtig naar december kijken, wat er vanaf welk moment mogelijk zou kunnen zijn. Daar nemen we volgende week een besluit over.”

Over wat voor soort versoepelingen er dan wordt nagedacht voor december, daar wilde hij niet op vooruit lopen. “Stap voor stap. We moeten eerst zien hoe die daling doorzet. We moeten waakzaam zijn, volhouden.” Want hoewel het aantal besmettingen flink is gedaald de afgelopen dagen “is het aantal besmettingen nog steeds hoog”, benadrukt De Jonge.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden