Stichting OOPOEH koppelt honden aan Bredase ouderen

Foto: Bram Kloos

Baasjes van Bredase honden die eenzaamheid onder ouderen tegen willen gaan, kunnen hun viervoeter koppelen aan een 55-plusser. Stichting OOPOEH wil in contact komen met baasjes uit de gemeente Breda om senioren te laten genieten van de gezelligheid van een hond.

Zeker in coronatijd is een hond belangrijk voor Bredase ouderen. Niet iedere senior kan de zorg dragen voor een hond, terwijl viervoeters vaak de sleutel zijn naar meer gezondheid door beweging. Ook komen hondeneigenaren vaker buiten en in contact met hun wijk. Stichting OOPOEH wil door 55-plussers te koppelen aan een hond in de buurt deze activiteiten aanmoedigen.

Enthousiasme
Volgens de stichting is er onder ouderen in Breda veel animo om op een hond te passen. De afkorting OOPOEH staat voor: ‘Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier’. Maar volgens de stichting betekent dat niet dat je per se dat de aangemelde honden alleen aan ouderen met kleinkinderen worden gekoppeld. “Je wordt oppasopa of -oma van een hond als je meedoet, zo moet je het zien”, zegt Sofie Brouwer van de stichting daarover.

Aanmelden
Wil je Bredase ouderen ook mee laten genieten van je hond? Dan kan je je trouwe viervoeter aanmelden op www.oopoeh.nl of bellen naar 020-7853745.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden