Ginneken Gin introduceert heerlijke nieuwe smaak: Ginneken Black Gin

Foto: Ginneken Gin

Ginneken Gin introduceert na de succesvolle Dry Gin en Pink Gin een heerlijke nieuwe smaak: Ginneken Black Gin. Deze unieke zwarte Navy Strenght Gin heeft een aardedonkere kleur en is wederom geïnspireerd op het Mastbos in Breda, één van de oudste bossen van Nederland gelegen in de wijk Ginneken.

De Black Gin staat voor een winterse boswandeling door een donker bos, met de geur van dennen en een lichte rooksmaak die je doet denken aan een knisperend haardvuur. De gin heeft een stevig en wat stoerder karakter door het hogere alcoholpercentage; een ideale keuze voor de donkere maanden. Ginneken Black Gin dankt zijn natuurlijke zwarte kleur aan humuszuren en fulvinezuren: organische mineralen die een onderdeel van de humuslaag in de aardbodem vormen.

Navy Strength

Het belangrijkste ingrediënt van Ginneken Black Gin is De Grove Den, de boom waarmee het Mastbos vanaf 1515 werd aangelegd door Graaf Hendrik III van Nassau. Deze grove dennen, ook wel mastbomen genoemd, werden gebruikt voor de masten van schepen in de 17e eeuw. De Black Gin is Navy Strenght: een term die afkomstig is uit de tijd dat schepen hun gin in het ruim vervoerden, vlakbij het buskruit. Om ervoor te zorgen dat bij lekkage het kruit toch nog tot ontploffing gebracht kon worden, werd het alcoholpercentage van de gin verhoogd naar 57%. Gins vanaf 57% alcohol worden daarom Navy Strenght genoemd.

Over Ginneken Gin
Ginneken Gin is een jong Nederlands premium gin merk met een mix van ingrediënten uit de omgeving van het Ginneken in Breda. Natuurgebied het Markdal, de ‘Paarse’ Heide en met name het Mastbos dienen als inspiratiebron voor deze handcrafted gins. Naast de Black gin heeft Ginneken Gin nog twee unieke smaken in het assortiment: de Dry Gin en Pink Gin. De Dry Gin is een heerlijk frisse, premium dry gin met een verrassende smaak van zoete tonen en kruidige noten. De afdronk is droog, kruidig en met een toon van dennennaald. Zin in een verfrissende, zachte gin? Ga dan voor de Pink Gin, een zoete weldaad met tonen van bosbessen, bramen en de bloesem van dennenknoppen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden