Wederom lichte stijging nieuwe coronagevallen; laagste aantal Covid-19 patiënten in ziekenhuis in drie weken

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Voor de derde dag op rij is het aantal nieuwe coronagevallen gestegen. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn 6109 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) had op donderdag 5651 nieuwe gevallen gemeld, op woensdag 5417 en op dinsdag 4681.

In Amsterdam zijn afgelopen etmaal 423 besmettingen vastgesteld, zo meldt het ANP. In Rotterdam kwamen 330 gevallen aan het licht en Den Haag telde 177 positief geteste personen. Daarna volgen Utrecht (129 positieve tests) en Eindhoven (109).

In de afgelopen zeven dagen is het virus vastgesteld bij bijna 39.000 mensen. Dat is wel aanzienlijk minder dan de week ervoor, toen het aantal besmettingen steeg met ruim 56.000. Nog een week eerder kwamen er zelfs bijna 69.000 nieuwe gevallen bij.

Het aantal sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 54. Amsterdam registreerde dat twaalf inwoners zijn overleden aan het virus. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend waren 89 sterfgevallen gemeld.

Sinds het begin van de uitbraak is het virus bij 436.000 mensen vastgesteld. Als het tempo van het aantal positieve tests aanhoudt, kan voor het einde van de maand het half miljoenste geval in Nederland worden geregistreerd.

Lichte daling in ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is opnieuw licht gedaald. Ziekenhuizen behandelen momenteel 2181 mensen vanwege het coronavirus, twintig minder dan op donderdag. Het is het laagste aantal in bijna drie weken tijd.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1572 coronapatiënten, 34 minder dan een dag geleden. Het aantal patiënten op de ic’s steeg juist licht, van 595 naar 609.

In het Amphia worden op donderdagochtend 50 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd, waarvan 13 op de intensive care.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden