Coronabesmettingen in Breda dalen naar 39

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het RIVM heeft dinsdag nieuwe cijfers over coronabesmettingen naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat in de gemeente Breda 39 nieuwe besmettingen gemeld zijn. Dat is een lager cijfer dan een week eerder.

Daling
Uit de cijfers die het RIVM heeft gedeeld, blijkt dat het gemiddeld aantal gemelde besmettingen in de afgelopen week is gedaald. Van 26,1 gemelde positieve testen op 11 november, naar 21,2 op 17 november. Dit aantal wordt per 100.000 inwoners geteld. De kans is wel aanwezig dat niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt het werkelijke aantal besmette personen waarschijnlijk hoger dan wat hier genoemd wordt.

Strenge maatregelen kabinet
De dalende trend zet door sinds het kabinet op 3 november nieuwe maatregelen aankondigde tegen het coronavirus. Op woensdag kwam aan deze maatregelen een einde, mede door de positieve dalende cijfers van de afgelopen weken.

Cijfers Brabant
De cijfers voor de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zijn in een week ongeveer hetzelfde gebleven. Er is sprake van een lichte daling van 34,7 besmettingen per 100.000 inwoners op 11 november naar 33 op 18 november.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden