Intertoys start doneeractie voor Jantje Beton

Foto: Intertoys/Jantje Beton

Maandag startte de tweede landelijke doneeractie van Intertoys voor Jantje Beton. Van 16 november tot en met 24 december 2020 kunnen klanten van de 200 Intertoys-filialen in Nederland, waaronder de winkel in Breda, bij de kassa en online minimaal €0,50 doneren aan Jantje Beton. Met de opbrengst helpt Jantje Beton kinderen in kwetsbare speelposities.

Opbrengst naar kinderen
Met de opbrengst willen Intertoys en maatschappelijke organisatie Jantje Beton ervoor zorgen dat meer kinderen buiten en samen kunnen spelen. “Buitenspelen is niet alleen gezond, maar ook leuk”, zegt Dave Ensberg, directeur van Jantje Beton. “Juist nu in deze bijzondere tijd moeten kinderen ondanks alles kunnen genieten van een leuke vrije tijd. Samen met vriendjes en vriendinnetjes speelherinneringen maken waar ze later als volwassene met veel plezier op terug kunnen kijken.” Dat is volgens Ensberg helaas geen vanzelfsprekendheid. Bijvoorbeeld voor kinderen uit arme gezinnen en kinderen met een handicap of chronische ziekte. “Zij hebben minder vriendjes en spelen minder vaak buiten. Juist nu is de kans op een isolement en eenzaamheid voor hen groter dan ooit.”

Samenwerking
Intertoys en Jantje Beton werken met deze actie voor een tweede keer samen, nadat de eerste landelijke doneeractie beide partijen goed was bevallen. Klanten vanaf 18 jaar en ouder kunnen tijdens het afrekenen, zowel in de winkel als online, een minimaal bedrag van €0,50 of een veelvoud hiervan doneren. Dit kan bij een aankoopbedrag vanaf €10,-. Drie op de tien kinderen spelen volgens Jantje Beton nooit of maar één keer per week buiten. Jantje Beton wil samen met Intertoys in Breda kinderen vaker het huis uit krijgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden