Koopwoning van de week: Hoolstraat 57 in Teteringen

Foto: Schonck, Schul & Compagnie

Dit bijzondere object is gelegen in de meest sfeervolle straat van Teteringen. Het betreft hier een langgerekte karakteristieke woning uit 1906, een voormalige “wagenmakerij”. Dit unieke object heeft veel leefruimte op de begane grond en een heerlijke veranda met buitenkeuken grenzend aan de achtergevel waar het heerlijk toeven is tot in de late uurtjes.

De woning heeft op de begane grond naast de living en open keuken nog een extra slaap-/werkkamer, op de verdieping nog 3 slaapkamers, een grote badkamer en een multifunctionele zolder.

167m2 wonen – 500 m² perceel – 4 slaapkamers – € 749.000 k.k.

Informatie over de Hoolstraat 57

Indeling

ENTREE
Bij binnenkomst in de woning ervaar je direct de authentieke sfeer die de gehele woning typeert. De hal is zeer royaal, wel vijf meter hoog. Naast de karakteristieke houten paneeldeuren met authentiek hang- en sluitwerk is de houten trap in het midden een echte eyecatcher. De leuning van de trap loopt door in balustrade van de vide op de eerste verdieping. De vloer is voorzien van natuursteen en vloerverwarming. De meterkast en de trapkast bevinden zich aan de raamkant. De toiletruimte is royaal met een zwevend toilet en een toiletmeubel met granieten blad en rvs fonteintje. De vloer is afgewerkt met granieten vloertegels en voorzien van vloerverwarming. De openslaande deuren geven toegang tot de living en de keuken. De deur rechts leidt naar de extra slaap-/werk-/speelkamer.

LIVING
Als we de living binnenlopen ervaren we ook hier de authentieke sfeer. De hoge ruimte is in een L-vorm, met aan de linkerzijde de living en rechts de royale open keuken. De living heeft een zwarte marmeren schouw met gezellige houtkachel. Aan de voorzijde zorgen de enorme hoge ramen voor veel lichtinval. De drie halfronde ramen in de zijgevel zorgen voor een bijzondere sfeer en extra lichtinval. De openslaande deuren aan de achterzijde leiden naar de fraaie over de volle breedte aangebouwde veranda, een verlengde van de woonruimte!

OPEN KEUKEN
De open keuken is ruim en heeft ook mooi zicht op de veranda en de tuin. De u-vormige keuken beschikt over een vaatwasser, koelkast, 5 pits “stoer” gasfornuis met afzuigkap, oven en voldoende kastruimte. Rechts staat een apart keuken blok met een houten aanrechtblad dat is ingericht als koffiecorner. Zowel de vloer in de keuken als de living zijn voorzien van natuursteen en vloerverwarming.

BIJKEUKEN/KELDER
Via de keuken komen we in een tussenportaal voorzien van een plavuizen vloer. Hier is een authentieke inbouwkast aanwezig. Vanuit dit portaal kan je links via de achterdeur naar de veranda/tuin of rechtdoor naar de royale bijkeuken. Hier bevinden zich de aansluitpunten voor de wasapparatuur.
Ideaal als de kinderen achterom thuiskomen van sporten en de kleren direct in de was kunnen doen. Daarnaast vind je er de opstelplaats voor de cv combiketel (Nefit), een extra gasfornuis met afzuigkap en een apart keukenblokje met dubbele spoelbak. Vanuit het tussenportaal is er tevens toegang tot de (wijn-)kelder op stahoogte. Hier bevindt zich ook de unit voor het centraal stofzuigsysteem welke door het hele huis aanwezig is. Geen stofzuiger meer nodig, enkel een slang die op diverse aansluitpunten bevestigd kan worden.

MULTIFUNCTIONELE RUIMTE /SLAAPKAMER
Vanuit de hal arriveren we in een hoge multifunctionele ruimte die momenteel in gebruik is als slaapkamer. Uiteraard kan deze ruimte op tal van manieren worden benut; denk aan thuiswerken, een speelkamer, een sportkamer of een lekkere chill-plek voor opgroeiende pubers.

EERSTE VERDIEPING
We vervolgen onze weg vanuit de hal naar boven. De mooie houten spanten vallen gelijk op. We komen op de overloop/vide die is voorzien van een houten vloer en een dakkapel. Een fijne plek voor bijvoorbeeld een bureau. Vanuit de overloop zijn 3 slaapkamers en de badkamer te bereiken. Hier bevindt zich tevens een luik met vlizotrap naar de zolder.

SLAAPKAMERS
De grote slaapkamer is extra hoog met mooie houten spanten. In het dak zijn twee Velux dakramen ingebouwd en links weer zo’n karakteristieke paneeldeur naar de inloopkast voorzien van led-verlichting. De twee andere slaapkamers zijn voorzien van een draaikiepraam.

BADKAMER
De ruime badkamer is voorzien van een dubbele wastafel, een dubbele douche, een zwevend toilet en een ligbad, type whirlpool. Vaste kasten zorgen voor extra bergruimte.

De zolder is voorzien van een laminaat vloer. Tevens is hier een Velux dakraam geplaatst. De knieschotten zijn voorzien van fraaie deurtjes met beslag, geheel in de stijl van de woning. Achterin de tuin bevindt zich nog een L-vormig gebouw wat momenteel gebruikt wordt als werkplaats.

Meer informatie

  • Voor foto’s en extra informatie ga je naar Schonck, Schul & Compagnie
  • Zelf een (koop)woning in de picture zetten, neem dan contact op.
  • Zelf als makelaar het aanbod in de spotlight zetten? Neem contact op voor de mogelijkheden met [email protected] of bel naar 06 – 36 11 53 48.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen