Gemeente verstrekt 4000 mondkapjes aan de Bredase Voedselbank

Foto: Gemeente Breda

Vrijdag 27 november bracht Boaz Adank (wethouder armoedebestrijding) de eerste lading van de in totaal 4000 mondkapjes naar de Voedselbank aan de Koele Mei in Breda.

De mondkapjes zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt door de medewerkers van ONS label. De mondkapjes zullen de komende dagen per 2 verstrekt worden aan de minima die een beroep doen op de Voedselbank in Breda

Mondkapjesplicht per 1 december

Eén van de maatregelen van het kabinet in de bestrijding van het coronavirus is de per 1 december geldende verplichting voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar om een mondkapje te dragen in openbare ruimten. Om minima tegemoet te komen verstrekt Gemeente Breda aan hen gratis mondkapjes via de Voedselbank.

Wethouder Boaz Adank: “Het laatste wat we willen is dat mensen moeten bezuinigen op hun gezondheid en veiligheid. Het aanschaffen van mondkapjes is voor inwoners met een laag inkomen toch een extra financiële belasting. Daarom hebben we er in Breda voor gekozen om voor hen uitwasbare en dus herbruikbare mondkapjes te laten maken, om hen in die kosten tegemoet te komen. Zeker nu de mondkapjes verplicht worden. Ik vind het ook mooi dat we het laten produceren van de mondkapjes hebben kunnen onderbrengen bij de sociale coöperatie ONS label. Zo is het weer op een mooie manier samengebracht”

In hun eigen naaiatelier hebben de medewerkers van ONS label in Breda wekenlang zitten werken aan het realiseren van de 4000 mondkapjes. Monique van Winkel (van ONS label) “Onze mensen zijn dagen lang, dag in dag uit, bezig geweest met de mondkapjes. Het was een pittige klus, maar we hebben er met veel gedrevenheid en genoegen aan gewerkt.”

Het uitdelen van de mondkapjes wordt door de Voedselbank georganiseerd op haar drie uitgiftepunten in de stad. Op de Koele Mei is dit op 27 november, op de Heksenwiel 2 december en op 3 december op de locatie in de Heuvel. De aantallen en de maten worden op basis van de bij de Voedselbank bekende gezinssamenstelling afgestemd.

Thijs Verhees, Voedselbank Breda “Deelnemers van de voedselbank hebben grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. De mondkapjesplicht is voor onze deelnemers weer een extra uitgave. Door het beschikbaar stellen van de mondkapjes bewijst de gemeente Breda oog te hebben voor de gevolgen die beleid kan hebben op het leven mensen in een kwetsbare positie. Met deze mondkapjes kunnen onze deelnemers zonder extra kosten voldoen aan de mondkapjesplicht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden