Het Kruispunt doneert 2.400 kommen soep aan de Voedselbank Breda

Foto: Het Kruispunt

Diaconie Protestantse gemeente te Prinsenbeek doneert 600 liter oftewel 2.400 kommen soep aan de Voedselbank Breda. Dit initiatief is bedoeld als hart onder de riem voor de voedselbanken die het bijzonder zwaar hebben in deze tijden van corona.

Vandaag donderdag 3 december werd de soep bij de Voedselbank Breda locatie Koele Mei afgeleverd en door René de Graaf in ontvangst genomen. (Zie foto).

Steuntje in de rug

Adam Sneep, voorzitter van de diaconie van Het Kruispunt, de protestantse gemeente in Prinsenbeek, licht het initiatief als volgt toe: ‘Mooi dat we in deze moeilijke coronatijden mensen met een kleine portemonnee een steuntje in de rug kunnen geven. Wij kiezen voor soep omdat dit aansluit bij de behoefte van voedselbanken naar lekkere en gezonde voeding’, aldus Sneep. ‘Daarmee sluiten we aan bij de actie #SoupporterVoedselbank en hopen we dat zoveel mogelijk mensen, bedrijven en instellingen dit ook gaan doen. Het zou mooi zijn dat alle voedselbanken veel soep krijgen’

Namens Voedselbank Breda nam René de Graaf de soepen in ontvangst. ‘Soep is één van de artikelen die we graag véél vaker ontvangen. Daar is echt een tekort aan’, aldus De Graaf.

Sociale onderneming Soupalicious

De actie #SoupporterVoedselbank is bedacht door de Prinsenbekenaar Dave de Bruyne die hiervoor contact zocht met de sociale onderneming Soupalicious. De Bruyne: ‘Soupalicious maakt goeie, koelverse soepen en het bijzondere aan dit bedrijf is zijn one-for-one principe: met elke kom soep die je van ze afneemt, doneer je automatisch een kom soep aan de voedselbank bij jou in de buurt. Al deze soepen zijn bereid met honderd procent reststromen zodat je ook helpt voedselverspilling tegen te gaan.’ Naast Het Kruispunt waar De Bruyne ook lid van is, heeft hij zijn eigen werkgever enthousiast gemaakt om 5.000 liter te doneren via de #SoupporterVoedselbank. Deze soepen worden gedoneerd aan de voedselbanken in Noord-Holland, de vestigingsplaats van het bedrijf. ‘Ik hoop dat nog veel bedrijven mee gaan doen met deze actie’, aldus De Bruyne.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden