Leuk! Originele kraampakketten en andere leuke cadeaus voor de (aller)kleinsten

Foto: Fiep&Miep

Vandaag geven we het woord aan Melissa. Zij heeft vorig jaar besloten om een eigen onderneming te starten in leuke baby en kinderproducten.

“Ik ben Melissa van Meer en mama van twee kleine meisjes die in oktober 2018 geboren zijn. Het zijn echt twee schatten van meisjes die vaak echt super lief zijn samen. Soms hebben ze natuurlijk ook ruzie, want ja het zijn tenslotte meiden en die kunnen soms best gemeen doen.”, vertelt de onderneemster.

Webshop met echt alles voor je baby

Melissa: “Vorig jaar kreeg ik voor het eerst het idee om iets voor mezelf te beginnen. Iets waar ik mijn creativiteit in kwijt kon en iets wat te maken had met kinderen omdat dat me gelukkig maakt. We liggen vaak in een deuk met onze meisjes over de ‘gesprekken’ die ze samen voeren of om de grappige loopjes die ze nog hebben. Als ze beginnen te rennen zijn ze niet meer te stoppen en dat geldt ook voor het brabbelen. Ze hebben zo veel energie en dat geeft mij ook energie. Natuurlijk was het in het begin soms ook zwaar. De weken in het ziekenhuis waren moeilijk, want je wilt ze het liefst zo snel mogelijk mee naar huis nemen en we hadden ook veel gebroken nachten, maar dat is het allemaal waard als je ziet wat voor liefde je van ze krijgt.

Hoe is je onderneming tot stand gekomen?

“In het begin ben ik begonnen met het maken van armbandjes voor kinderen en ouders. Hierbij gebruik ik voor de kinderen allerlei soorten kralen en leer. Voor de ouders gebruik ik mooie natuurstenen. Begin dit jaar wilde ik wat meer gaan doen en is Fiep & Miep opgezet. Hiervoor heb ik een webshop laten maken, want ik werk graag met mijn handen maar met computers ben ik weer niet zo handig. Wat zo begon met het maken van armbandjes is uitgegroeid tot een webshop met echt alles voor baby’s met daarbij ook super veel speelgoed voor de grote broers en zussen.” Want welk kind houdt nou niet van spelen?

Met passie vertelt Melissa verder: “Omdat onze dochters klein waren met de geboorte en wij zelf veel moeite hadden met het vinden van kleertjes in hun maatje ben ik begonnen met het maken van premature baby kleertjes, zodat andere ouders niet meer zoveel moeite hoeven te doen om een leuk setje kleren te vinden voor hun kleintjes. Ik zelf wilde graag dat ze dezelfde kleertjes aankregen, ik vond dat zo schattig om te zien. Twee kleine meisjes die er hetzelfde uitzagen en dan ook nog in dezelfde mini kleertjes. Helaas hadden winkels bijna nooit twee dezelfde setjes in dezelfde maat op voorraad en moesten we altijd een hoop winkels af gaan of online bestellen om toch dezelfde setjes te vinden.”

“Nu ik zelf kleertjes maak voor de allerkleinsten hoeven de ouders niet overal meer te zoeken naar twee dezelfde setjes, of een setje wat qua maat precies goed is met een leuk printje. Dat geeft me echt een goed gevoel, andere ouders dit gemak bieden. Ze hebben vaak al genoeg zorgen om hun kleintje en willen daar natuurlijk liever bij zijn dan dat ze alle winkels af moeten gaan om de goede kleertjes te vinden.”, vervolgt Melissa.

Originele kraampakketten en brievenbuspakketjes

“Omdat ik het vooral leuk vind om nieuwe ouders en baby’s te verwennen maak ik ook originele kraampakketten zoals een luiertaart of een mand omgetoverd in een klein wiegje. Door het corona virus ben ik ook begonnen met brievenbuspakketjes gevuld met leuke cadeautjes, zodat je toch iets leuks kan geven als je niet langs kan komen. Pas geleden ben ik ook begonnen met het maken van de tofste geboorteborden van hout. Hierop kunnen de leukste dieren of bijvoorbeeld Disney figuren opgezet worden zodat je een uniek geboortebord krijgt! Zo kunnen er ook voor tweelingen super leuke borden gemaakt worden, wat er nu nog maar weinig is. Al met al ben ik wel een bezig bijtje dat graag druk is en iedereen graag blij wilt maken met de leukste handgemaakte spulletjes en het leukste speelgoed om mee te spelen.”, vertelt de Etten-Leurse.

Is het goed te combineren met je eigen kleintjes?

“Soms is het even zoeken naar tijd om alles te doen maar dan blijft de strijk maar een keer wat langer liggen. Als de meiden wakker zijn gaat alle aandacht naar hun en gaan we lekker samen wandelen met de hond, spelen en samen wat opruimen. Want dat vinden ze op het moment het leukste om te doen, helpen met het huishouden. Samen opruimen, de blokken in de doos doen en het 5 minuten later weer vrolijk leeg gooien, en stofzuigen. Ze helpen zelfs de bank verplaatsen als we gaan poetsen, beresterk zijn ze haha!”

Ter info: binnen 10 kilometer rond Etten-Leur is de bezorging gratis. Tussen de 10-15 kilometer kost het 5 euro. De bestelling ophalen in Etten-Leur is uiteraard zonder bezorgkosten.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden