HEMA sluit vanaf donderdag alle winkels

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Winkelketen HEMA sluit vanaf donderdag alsnog alle filialen. Eerder wilde HEMA het merendeel van zijn winkels nog openhouden voor eten en drinken en andere essentiële producten, om ondersteuning te bieden aan supermarkten en drogisterijen.

“Vanwege de onduidelijkheid in de regelgeving van de overheid is gebleken dat dit niet leidt tot het gewenste resultaat”, laat HEMA nu weten in een verklaring. De keten betreurt naar eigen zeggen de onduidelijke regelgeving en de wijzigingen die door het kabinet zijn gemaakt. HEMA blijft online wel gewoon bereikbaar.

Maandagavond kondigde premier Mark Rutte strengere maatregelen aan, waaronder de sluiting van alle niet-essentiële winkels. Dat HEMA het grootste deel van de 540 HEMA-winkels toch open zou houden, was volgens de keten besloten in samenspraak met branchevereniging INretail en het kabinet. Kleinere HEMA-winkels zonder foodassortiment gingen wel meteen dicht.

De nieuwe regels leidden tot meer verwarring. Eerder op de dag kregen Action en Wibra al te horen van zorgminister Hugo de Jonge dat zij toch niet open kunnen. De koopjesketens wilden hun ‘essentiële producten’, zoals etenswaren, schoonmaakmiddelen, hygiëneproducten maar ook diervoeding gewoon verkopen. Maar volgens De Jonge is dit niet de bedoeling. Hij benadrukte dat de situatie met het coronavirus van iedereen “een maximale inspanning” vraagt om contacten te beperken. “Dit is niet het moment om de randen van de regels op te zoeken, en daarom kan het gewoon niet”, aldus de bewindsman.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden