Groen licht voor ontwerp Wilhelminapark en Vijverstraat

Foto: flickr

Het gemeentebestuur geeft definitief groen licht voor het ontwerp van de straten Wilhelminapark – Vijverstraat. Daarmee start de volgende fase: de aanbesteding van het werk.

Het voorlopig ontwerp leverde 32 reacties op, zo laat de gemeente weten.

De upgrade wordt volgend jaar gestart

De Vijverstraat en Wilhelminapark zijn aan een opknapbeurt toe. Asfalt en trottoirs zijn versleten, er is wortelopdruk en de lantaarnpalen zijn aan vervanging toe. In een gezamenlijk proces tussen gemeente en bewoners dachten veel bewoners mee.

Greetje Bos: ‘Mijn complimenten aan de mensen uit Zandberg, zoals de werkgroep en ‘Platform 125 jaar Wilhelminapark’. Met hun expertise zijn we tot dit ontwerp gekomen. De upgrade van de Wilhelminastraat en Parkstraat trekken we nu door naar de Vijverstraat en het Wilhelminapark. Met natuurlijk aandacht voor (verkeers)veiligheid, groen, de afvoer van regenwater, betere verlichting en hetzelfde aantal parkeerplaatsen. Een mooi resultaat!’

In het ontwerp staat dat de gemeente een hemelwaterriool gaat aanleggen om hevige regenval zo natuurlijk mogelijk te kunnen afvoeren. Verder komt er een ondergrondse koker tussen de twee vijvers, zodat vissen heen en weer kunnen zwemmen. Het asfalt wordt vervangen door klinkers en bochten rond de vijver worden scherper, zodat het verkeer wordt afgeremd. En het verlengde van de General Maczekstraat, tussen de vijvers in, krijgt één rijbaan met twee rijkstroken en aan weerskanten bredere fietspaden. Het aantal parkeerplaatsen aan het Wilhelminapark blijft gelijk.

De herinrichting van het Wilhelminapark en de Vijverstraat start in de loop van 2021. Het is de verwachting dat het werk in 2022 wordt opgeleverd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden