Nu aan te vragen: boekje ‘Onzichtbare mantelzorg’

Foto: StiB

Speciaal voor mantelzorgers van mensen met psychische problemen heeft StiB het boekje ‘Onzichtbare mantelzorg’ uitgebracht. StiB wil meer aandacht vragen voor deze mantelzorgers. De eerste stap is de publicatie van het boekje ‘Onzichtbare mantelzorg’, vol informatie en tips voor mantelzorgers.

Dit boekje is nu gratis op te vragen bij StiB of digitaal te raadplegen via: www.stib-breda.nl/onzichtbaremantelzorg.

Mensen van wie hun naaste bijvoorbeeld een depressie of een eetstoornis heeft, zien zichzelf vaak niet als mantelzorger. Ook mensen in hun omgeving zien hen vaak niet zo. Dat is onterecht. Want mensen waarvan hun naaste psychische problemen heeft, bieden juist lange en intensieve zorg. Ze geven emotionele steun, stellen schema’s op, checken continu hoe het met hun naaste gaat, houden het medicijngebruik in de gaten en maken zich vaak (veel) zorgen.

Vooroordelen en taboes
Hoewel er steeds meer aandacht is voor psychische problemen, spelen vooroordelen en taboes nog altijd een grote rol. Bij StiB merken we dat veel mantelzorgers niet durven te praten over de psychische problemen van hun naaste. Ook durven ze niet altijd aan te kloppen voor hulp. Zo blijven ze onzichtbaar. Terwijl juist deze mantelzorgers hulp en steun hard nodig hebben.

Boekje opvragen
Speciaal voor deze mantelzorgers is het boekje ‘Onzichtbare mantelzorg’ gemaakt. Het staat vol praktische informatie en tips. Het boekje kun je digitaal bekijken via www.stib-breda.nl/onzichtbaremantelzorg. Een papieren exemplaar kun je gratis opvragen via [email protected] of 076 750 32 00. Ook voor informatie, steun en advies kun je bij StiB terecht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden