Moeite om door coronatijd heen te komen? Er is gratis online coaching!

Al bijna 400 coaches door het hele land hebben zich aangesloten bij de tijdens de coronacrisis opgerichte stichting DoeHetSamen om mensen te helpen om zo ongeschonden mogelijk deze tijd door te komen. Zij staan mensen online gratis bij die vastlopen op het gebied van onder andere financiën, carrière, ondernemen, gezondheid, gezin en emotioneel welzijn.

Mensen die hulp nodig hebben kunnen zich via DoeHetSamen aanmelden en een coach, therapeut of deskundige uitkiezen die bij hen past om samen problemen op te lossen. Er worden kosteloos vijf coachingsessies aangeboden en daarna kan ervoor gekozen worden om tegen een gereduceerd tarief nog meer sessies af te nemen. Initiatiefnemer van de stichting Rutney Sluis wil zo mensen uit het dal helpen waarin ook hij terecht kwam tijdens de eerste lockdown. Naast de coaches hebben zich inmiddels ook zo’n 30 vrijwilligers bij het project aangesloten.

Duizend coaches

Sluis is ondernemer, spreker, oprichter van het Sluis NLP Instituut en NLP-trainer. Het is zijn levensmissie om wereldwijd meer mentaal en fysiek welzijn te creëren en hij geeft tot ver over de grens lezingen over de elementen van geluk: succes, mindset, beperkingen overwinnen, het bouwen van de juiste relaties en je ware potentie vervullen. Het doel van DoeHetSamen is om 1000 coaches aan zich te binden en wekelijks 3000 gratis coachingsuren aan te bieden.

De drijfveer

‘Begin dit jaar had ik grootste plannen gemaakt voor mijn bedrijven, stichting en gezin. Door corona vielen al die plannen in duigen. Ik worstelde met dit verlies, het verdriet en de pijn die dit met zich meebracht. In die dagen werd ik veel gebeld door mensen die ook enorm aan het worstelen waren. Ondernemers die net als ik inkomsten zagen wegvallen, mensen met paniekaanvallen, angststoornissen of erger. Ik voelde een drang om hen te helpen maar tegelijkertijd had ik een gevoel van onmacht omdat ik wist dat ik het niet alleen kon. Vanuit die pijn en het verlangen om mensen te helpen, ben ik DoeHetSamen gestart, met als doel om samen uitdagingen op te lossen en zo goed mogelijk uit deze crisis te komen,’ aldus Sluis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden