Positieve testen voor coronavirus in Breda stijgen naar 77

Foto: RIVM

Het RIVM heeft donderdag nieuwe cijfers over positieve testen voor het coronavirus naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat in de gemeente Breda 77 nieuwe besmettingen gemeld zijn. Dat is een hoger cijfer dan een week eerder.

Stijging
Uit de cijfers die het RIVM heeft gedeeld, blijkt dat het gemiddeld aantal gemelde coronagevallen sinds afgelopen week weer stijgt. Van 37,5 gemelde positieve testen op 31 december 2020 naar 41,8 vandaag. Het aantal gemelde positieve testen wordt per 100.000 inwoners geteld, met de kans dat niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt het werkelijke aantal besmette personen waarschijnlijk hoger dan wat hier genoemd wordt.

Geen overtuigende effecten
Het aantal besmettingen daalde de afgelopen weken gestaag, maar niet zo snel als het kabinet en de gezondheidszorg graag zouden zien. In het laatste weekrapport van het RIVM stond dinsdag dat het aantal besmettingen met 16 procent was afgenomen ten opzichte van een week eerder. Een week eerder bedroeg de daling 12 procent. Toch zei het RIVM dinsdag nog geen “overtuigende effecten” te zien van de lockdown, die op 15 december is ingegaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden