65 regionale KHN-afdelingen schorten opening horeca op

Foto: Pixabay

De ruim 65 regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) die hadden aangekondigd om 17 januari hun horecazaken weer te openen, komen terug op dat besluit vanwege het hoge aantal coronabesmettingen.

Het nieuwe voornemen van de duizenden horecaondernemers die vallen onder de ruim 65 afdelingen is nu “om de deuren van de horeca weer te openen wanneer de winkels open gaan”, vertelt afdelingsvoorzitter Johan de Vos van de KHN-afdeling Breda.

“Uiteraard zien wij ook de penibele situatie op dit moment in de Nederlandse ziekenhuizen. Wij zijn niet blind voor de werkelijkheid”, licht De Vos als woordvoerder toe. Daarom schorten ze de actie om half januari de horecazaken te openen op.

Maar “de hoge besmettingscijfers van de afgelopen maanden zijn met geen mogelijkheid aan de horeca toe te schrijven, dat is inmiddels wel duidelijk”, zegt De Vos. De horecaondernemers vinden het daarom niet meer dan logisch dat zij gelijktijdig opengaan met de winkels.

Horecaondernemers vragen al maanden om perspectief, maar heropening van de branche wordt steeds uitgesteld. “De totale uitzichtloosheid is verpletterend. De financiële situatie is nijpend”, aldus De Vos.

Bron: ANP / Nieuws.nl

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden