Tegemoetkoming van 75.000 euro voor Breda vrijwilligersorganisaties Jeugd

Foto: CC0/Public Domain

De gemeente Breda heeft €75.680,- gekregen van het Rijk voor ondersteuning van vrijwilligersorganisaties die activiteiten voor jeugd organiseren. Het gaat bijvoorbeeld om speeltuinen, scoutinggroepen, kinderboerderijen, jongerenwerk of jeugdkampen.

Ook zij ervaren de effecten van de Coronacrisis. Zo zijn er minder inkomsten van de ondersteunende horeca omdat er minder deelnemers en bezoekers zijn. Daarnaast zijn er veel organisaties die een eigen gebouw of terrein verhuren aan derden, wat tussen half maart en 1 juni grotendeels niet mogelijk is geweest. De gemeente heeft nu een speciale regeling opgesteld, met voorwaarden, om het geld van het rijk te verdelen.

Wethouder Marianne de Bie van Jeugd: “De impact van de coronacrisis is ook voelbaar voor deze vrijwilligersorganisaties. Fijn dat het kabinet geld beschikbaar heeft gesteld om de schade die ze van half maart tot 1 juni hebben geleden, te compenseren. De gemeente werkt hier graag aan mee zodat ze hun belangrijke activiteiten voor de Bredase jeugd kunnen blijven organiseren”.

Motie en petitie

De sector van vrijwillige jeugdorganisaties heeft een petitie ingediend voor een vorm van compensatie en de Tweede Kamer heeft unaniem een motie aangenomen voor deze regeling. In totaal stelt het kabinet € 7,3 miljoen beschikbaar waarvan Breda in het gemeentefonds €75.680,- uitgekeerd heeft gekregen.

Aanvraag indienen

Jeugdorganisaties in Breda die voldoen aan de gestelde voorwaarden kunnen via de Bredase coronawebsite een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage wanneer zij door de crisis (dus door onvoorziene omstandigheden) in financiële nood zijn of dreigen te raken. Organisaties zonder eigen accommodatie kunnen maximaal € 1.500 aanvragen, organisaties met eigen accommodatie
€ 4.500. De aanvraag kan tot 28 februari 2021 worden ingediend.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden