Gemeente Breda biedt ondersteuning aan gedupeerden toeslagenaffaire

Foto: CC0/Public Domain

De toeslagenaffaire bij de Belastingdienst heeft veel huishoudens in Nederland flink geraakt. Ook Bredase gezinnen hebben hier mee te maken gehad. Gemeente Breda wil deze gezinnen  helpen. Gedupeerden kunnen zich melden bij de gemeente, als ze problemen (hebben) ervaren door deze affaire.

Wethouder Boaz Adank: “De toeslagenaffaire heeft veel mensen enorm hard geraakt. Ook in Breda. Het gaat hier om minstens 65 gezinnen. Deze mensen staan er niet alleen voor. Als gemeente kunnen en willen we ondersteunen! Ik kan me voorstellen dat het vertrouwen van gedupeerden geschaad is door alles wat heeft plaatsgevonden in de toeslagenaffaire. En dat ze een drempel  over moeten om dan bij een andere overheidsinstelling aan te kloppen voor hulp. Toch wil ik de ouders met klem vragen om dat vooral wél te doen en niet langer met hun zorgen of problemen rond te blijven lopen. Laat ons u helpen. Uit enkele gesprekken met gedupeerden is al gebleken dat we snel in staat zijn passende hulp en adviezen te bieden. Dus bent u gedupeerd? Meld u dan bij ons; een contactpersoon van de gemeente staat voor u klaar.”

Medewerkers van de gemeente staan de gedupeerden bij met praktische hulp

Omdat de Belastingdienst de gegevens van de gedupeerden helaas (nog) niet mag verstrekken, roept de gemeente de mensen op om zelf contact op te nemen. Dit kan ook op het moment dat hun casus nog niet bekend is bij de Belastingsdienst. Medewerkers van gemeente Breda kunnen de mensen namelijk ook bijstaan bij het contact met de Belastingdienst. Samen met de gedupeerden kijken de medewerkers naar snelle en gepaste oplossingen, bijvoorbeeld bij schulden. Ook als het gezin op andere manieren problemen ervaart als gevolg van de affaire, helpt de gemeente hen daar waar mogelijk graag weer vooruit. De medewerkers zijn in staat om, voor gezinnen vaak voortslepende problemen, snel op te lossen. Zo kon een gedupeerde vader worden geholpen die door zijn schulden niet in staat was om zwemlessen voor zijn kinderen te betalen.

  • Gedupeerden kunnen zich melden door een contactformulier in te vullen op www.breda.nl of door te bellen met 14 076.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden