Huisdier van de week: de 12-jarige Nena

Foto: Dierenopvang Breda
Vandaag is het mijn beurt om me aan jullie voor te stellen. Ik ben Nena en met mijn 12 jaar, momenteel de oudste hond hier in de opvang.
Ik kwam eind vorig jaar in niet al te geweldige toestand als zwerver bij de opvang binnen. Zo zat ik onder de vlooien, was ik grotendeels kaal en had ik een slecht gebit. Mijn baasjes hebben zich nooit meer gemeld, vandaar dat ik nu op zoek ben naar een nieuw huisje.
Hier in de opvang hebben ze flink wat zorgen met me gehad. Zo bleek onder andere ook nog eens, tijdens mijn gebitsreiniging, dat mijn kaak gebroken was. Naast meerdere tanden die getrokken moesten worden, heeft de dierenarts toen dus ook mijn kaak weer in elkaar gezet. Ook heb ik een wat raar loopje en na foto’s die de dierenarts heeft gemaakt blijkt dat dit komt omdat ik een afwijking en slijtage aan mijn ellebogen heb.
Inmiddels ben ik goed bekomen van alles en zit ik weer aardig goed in mijn vacht. Er zit nog wel een draadje in mijn kaak om alles op zijn plek te houden. Ook moet ik voor de rest van mijn leven pijnstilling krijgen, zodat ik hopelijk nog van een paar mooie laatste jaartjes kan genieten.
Verder voel ik me echter prima en sta ik nog volop in het leven. Ik hoop dan ook dat ik mijn verdere tijd in een liefdevol huisje door mag brengen.
Met al mijn levenservaring heb ik inmiddels wel een duidelijk beeld gekregen van waar dat huisje dan aan moet voldoen. Zo wil ik graag baasjes waarbij ik regelmatig kan knuffelen en waarbij ik niet veel alleen hoef te zijn. Mijn huisje delen met een andere hond vind ik geen probleem, zolang die hond maar niet al te druk is. Verder doe ik overdag graag een schoonheidsslaapje, dus ben ik niet op zoek naar een te druk huishouden.
Mijn nieuwe baasje moet er ook rekening mee houden dat mijn kaak, mogelijk, een zwakke plek zal blijven (ik eet overigens wel gewoon probleemloos mijn brokjes op hoor). Ondanks de problemen aan mijn ellebogen vind ik het nog wel prima om lekker te wandelen, maar springen kan ik beter niet meer doen.
Denk jij mij de ideale situatie te kunnen bieden, waar ik de rest van mijn leventje mag slijten? Kijk dan snel eens in mijn profiel op de website over hoe je met mij kennis kunt komen maken.

Dierenopvangcentrum Breda

  • Oude Baan 60
  • 4825 BL Breda
  • 076-5712712
  • Openingstijden ma t/m za van 11.00 uur tot 16.00 uur

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden