‘Roadmap Horeca’ biedt hulp bij route naar de toekomst

Wethouder Adank en burgemeester Depla bij ondertekening 'Roadmap Horeca'. | Bron: Gemeente Breda
Foto: Gemeente Breda

De coronacrisis trekt een ongekende wissel op de horeca. Vele ondernemers zijn creatief om het hoofd boven water te houden, maar moeten ook – en vooral – naar de toekomst blijven kijken.

Daarover gaat Gemeente Breda samen met partners Koninklijke Horeca Nederland Breda, AB InBev en Heineken komende tijd graag het gesprek aan met horecaondernemers. Hiervoor is een extern en onafhankelijk bureau ingehuurd en Bredase horeca kan hiermee vanaf nu contact opnemen.

‘Roadmap Horeca’

Onder de noemer ‘Roadmap Horeca’ mogen (ook startende) horecaondernemers een bedrijfsscan op maat over hun toekomstperspectief laten uitvoeren bij HorecaAdviesBureau.nl. Er wordt vervolgens vooral gekeken naar bij de situatie passende oplossingen of alternatieve mogelijkheden.

Boaz Adank, wethouder Economische Zaken: “We willen de horeca verder helpen door naar hun toekomst te kijken en aan die toekomst te werken. Dat daar maatwerk voor nodig is, is duidelijk. Want, waar sommige horecaondernemers ondanks alles toch een goede zomer hebben ‘gedraaid’, zagen anderen hun schulden alleen maar toenemen. Daarom is er nu de ‘Roadmap Horeca’. Want onze bruisende stad, kan niet zonder bruisende horeca. Breda brengt het samen. Deze samenwerking tussen initiatiefnemers Koninklijke Horeca Nederland Breda, AB InBev, Heineken, Gemeente Breda en andere samenwerkende partijen, is daar een prachtig voorbeeld van.“Ongeacht de uitkomsten van de bedrijfsscan, staan de samenwerkende partijen paraat voor hulp en ondersteuning op maat. Bijvoorbeeld op het gebied van leningen, betaalplannen, kortingen, maatwerk coaching of alternatieven voor het bedrijf.

Alle horecaondernemers kunnen zich voor dit gesprek en deze bedrijfsscan aanmelden. Aanmelden kan via Roadmap Horeca | Gemeente Breda – Informatie coronavirus. HorecaAdviesBureau.nl neemt vervolgens binnen 24 uur contact op om een afspraak met de ondernemer in te plannen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden