Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen weer iets afgenomen

Foto: Pexels

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is de laatste 24 uur met 78 afgenomen. In totaal zijn nu 2297 patiënten met Covid-19 opgenomen, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat is het laagste aantal in ruim een maand.

Van de opgenomen patiënten met Covid-19 zijn er 649 dusdanig ziek dat ze op de intensive care liggen, 21 minder dan dinsdag. Op verpleegafdelingen nam het aantal coronapatiënten het afgelopen etmaal met 57 af tot 1648. In Duitse ziekenhuizen liggen nog twee Nederlandse coronapatiënten op de intensive care, zo meldt het ANP. Dat zijn er twee minder dan een dag eerder.

Het aantal opgenomen Covid-patiënten schommelde de afgelopen dagen. “Gemiddeld is het aantal opnames in de afgelopen week vrij stabiel”, vat het LCPS de situatie samen. Het centrum registreerde dinsdag een lichte afname van 5 patiënten. Maandag was er een toename van 37 mensen met Covid-19, zondag kwamen er per saldo 41 patiënten bij. Zaterdag was dit aantal met 52 afgenomen.

“Het beeld blijft onzeker, omdat de Britse Covid-variant veel besmettelijker is dan de huidige variant”, waarschuwt het LCPS tot slot. “Hierdoor kan het aantal besmettingen en de instroom op de ic en in de kliniek snel toenemen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden