Jax (2,5 jaar oud) in de spotlight!

Foto: Dierenopvangcentrum Breda
Jax is een grote, knappe, Roemeense kruising van 2,5 jaar oud (15-3-2018). Hij is bij ons binnengekomen omdat de vorige eigenaar wegens verhuizing geen passende woonruimte meer voor hem had.
Jax komt oorspronkelijk uit Roemenië en heeft door zijn verleden en slechte socialisatie een rugzakje. Hij is bang voor onbekende mensen en situaties en kan hierdoor op straat nerveus zijn en reageren op voorbijgangers, fietsers en andere honden. Dit doet hij door te blaffen en er naar toe te springen. In het verleden is het een keer mis gegaan en daarom gaat Jax nu wandelen met een muilkorf om. Door zijn gedrag buiten erwachten wij niet dat hij ooit los kan lopen.
Zodra Jax in een rustige omgeving loopt, liefst in een omgeving die hij kent, dan ontspant hij zich. Op zulke momenten gaat hij snuffelend zijn omgeving verkennen en loopt hij graag zijn neus achterna.
Voor Jax zoeken we een rustige omgeving met een grote tuin of erf en met een goede omheining, zodat hij niet weg kan. Een plek waar hij genoeg ruimte heeft zodat het niet noodzakelijk is om hem uit te laten, gezien dat hem veel stress oplevert.
Als Jax eenmaal het vertrouwen heeft, komt hij erg graag bij je om te knuffelen of te spelen. Hij vindt het fijn om buiten te zijn en met zijn baas lekker te ravotten. Hij houdt van rennen en kan dan leuke sprongen maken. Hoewel Jax het prima vindt om buiten te zijn, zoeken wij wel een plek waar genoeg aandacht voor hem is. Jax kan niet met andere dieren overweg en wordt niet bij kinderen geplaatst. Kinderen vanaf 16 jaar zijn voor hem geen probleem. Het is wel belangrijk dat iedereen rustig geïntroduceerd wordt. Dit geldt ook voor visite. Als er visite komt, is het advies om Jax een rustige en veilige plek te geven in het huis of de tuin.
Hoewel Jax een ietwat langer en specifieker wensenlijstje heeft voor zijn nieuwe thuis, zal hij bij de juiste baas een leuke en grappige hond zijn. Heeft u de juiste woonsituatie en het geduld, de liefde en tijd die Jax zo verdient? Dan horen wij dat graag!

Dierenopvangcentrum Breda

  • Oude Baan 60
  • 4825 BL Breda
  • 076-5712712

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden