Ondernemers krijgen phishingberichten steunpakket

Foto: CC0/Public Domain

Ondernemers worden in deze tijd benaderd met berichten over financiële regelingen uit het steun- en herstelpakket. Deze berichten zijn nep, zegt het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In het phishingbericht wordt ondernemers gevraagd te klikken op een link.

Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse website, die een kopie is van de echte website, om ze daar te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcardnummer.

Niet klikken

Bron: Ministerie van EZK

In het bericht dat diverse ondernemers hebben gekregen staat de volgende tekst:

[Rijksoverheid] Vanwege de aanhoudende coronacrisis, voorziet de Rijksoverheid mensen die in aanmerking komen met een steun- en herstelpakket. U bent in aanmerking gekomen om deze compensatie te ontvangen. Heeft u deze nog niet ontvangen? Vraag dit direct aan via de onderstaande link. Na het voltooien van de aanvraag ontvangt u binnen 2 werkdagen de compensatie op uw rekening.

Deze tekst wordt gevolgd door een link. Het advies is hier niet op te klikken.

Actuele informatie

Op de website van de Rijksoverheid is actuele informatie over het steunpakket. te vinden. Op de website van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is ook te lezen wat je kunt doen tegen phishing.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden