Aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen stabiel

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het totale aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is de afgelopen 24 uur stabiel gebleven. Ze behandelen momenteel 2269 mensen met Covid-19, de longziekte die door het virus wordt veroorzaakt. Dat is er één minder dan maandag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS)

Op de intensive cares werd het iets rustiger: daar liggen nu 629 ernstig zieke coronapatiënten, tien minder dan een dag eerder. Op verpleegafdelingen kwamen er negen patiënten bij, zo meldt het ANP.

De afgelopen weken schommelen de ziekenhuisstatistieken van dag tot dag. Grote verschuivingen hebben zich niet voorgedaan. Ziekenhuizen zijn wel beducht op de Britse variant, die besmettelijker is dan eerdere mutaties en inmiddels dominant is in Nederland.

“Waar we op dit moment rekening mee houden is dat deze daling nog aanhoudt tot de tweede week van februari”, zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ). “Er is dan gerede kans dat de aantallen weer stijgen en blijven stijgen tot tenminste half maart.”

Het LCPS heeft in het laatste etmaal dertien opgenomen mensen verplaatst naar ziekenhuizen in een andere regio. Twee van hen liggen op de ic.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden