34 positieve coronatesten in Breda

Foto: Pexels

In Breda zijn vandaag 34 positieve coronatesten gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Daarmee is het gemiddelde aantal gestegen.

Stijging
Er is in de afgelopen week een stijging van de coronacijfers te zien. Het gemiddeld aantal gemelde positieve testen steeg van 13 per 100.000 inwoners op 27 januari, naar 18,5 vandaag. Daaraan is goed te zien dat de Britse mutatie van het virus in het land de overhand krijgt. Het aantal besmettingen met de traditionele variant neemt wel af, meldde premier Rutte gisteren in een persconferentie. De kans bestaat dat het aantal besmettingen hoger ligt, omdat niet iedereen met klachten zich laat testen.

Lockdown verlengd
Gisteren maakte het kabinet bekend dat de lockdown wordt verlengd tot 2 maart. Wel maakt de regering het mogelijk om bestelde producten af te halen bij de winkel. Ook gaan basisscholen open onder strenge maatregelen. Over het beëindigen van de avondklok is nog geen besluit genomen: uit angst voor de Britse variant van het virus wordt dat vraagstuk voorgelegd aan het OMT.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden