Hoe houdt u zich bezig tijdens de lockdown? (column)

Foto: Claudia Sieben

Afgelopen persconferentie konden we horen dat de lockdown waar we met z’n allen in zitten nog niet wordt opgeheven. Terwijl ik inmiddels, in mijn vrije tijd, al twee lange sjaals heb gebreid.

Breit het kabinet voorlopig nog geen einde aan de maatregelen om het virus in te dammen. Onze hoop is gevestigd op het vaccin. Maar, ook op dat vlak loopt het niet soepel in Nederland. We zijn het op één na slechtste jongetje van de Europese klas.

Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom we wel met z’n allen in de rij kunnen staan voor een hamburger van de McDonalds en aan de lopende band voedsel afhalen. Maar, het vaccineren van alle Nederlanders tergend langzaam verloopt. Waarom kunnen we wel door de ‘sneltest-drive’, maar niet door een vaccinatie-drive?

Het vertrouwen in de overheid wordt er niet beter op. Diefstal van persoonlijke gegevens en data-lekken bij de GGD geven nou niet echt een positief beeld van de landelijke organisatie. En, laat dat nou net de organisatie zijn waar miljoenen Nederlanders zich hebben laten en nog steeds laten testen op Corona.
Misschien moeten we er maar niet teveel bij stilstaan.

Na twee gebreide sjaals, drie geschilderde schilderijen en honderd wandelingen door bossen en weilanden waarbij nummers werden gevolgd, kan ik wel zeggen dat ik weer hunker naar het ‘oude normaal’. Om weer op stap te kunnen, restaurants te bezoeken, te kunnen winkelen, bij mooi weer terrasjes te pakken en te reizen. Herkent u dat? Het zit er even niet in. Laat staan dat we een vakantie boeken. Nee, de komende weken houd ik me nog bezig met mijn creatieve hobby’s; breien, schilderen en schrijven. Wij zijn benieuwd. Hoe houdt u zich bezig tijdens de lockdown?

Column door Claudia Sieben

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden