NS rijdt dit weekend een winterdienstregeling

Foto: Breda Nieuws

Komend weekend wordt winterweer verwacht met flinke sneeuw, ijzel en harde wind. Om je een betrouwbare en veilige reis te bieden rijdt NS zaterdag 6 februari en zondag 7 februari minder treinen. Door minder treinen te rijden, ontstaat er meer ruimte op het spoor. Dit geeft NS en ProRail de kans om mogelijke problemen op te lossen.

“We adviseren reizigers om vlak voor vertrek de reisplanner op NS.nl of de NS-app te raadplegen voor de meest actuele reisinformatie”, zo laat de NS weten.

Wat betekent dit voor je reis?
We rijden ongeveer 80% van de treinen en op vrijwel alle trajecten rijden minimaal twee treinen per uur, soms vier treinen per uur. Bij ProRail staan extra monteurs en hulp­locomotieven klaar. Ondanks de genomen voorzorgs­maat­regelen kunnen treinen uitvallen of vertraging ontstaan. NS en ProRail werken er hard aan om eventuele problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Ga goed geïnformeerd op reis!
Vanwege corona is het advies van de overheid om alleen gebruik te maken van het Openbaar Vervoer voor noodzakelijke reizen. Ondanks het rijden van minder treinen en de voorzorgs­maat­regelen kan het winterse weer tot hinder leiden voor treinreizigers. Wij adviseren je om de weer­berichten goed in de gaten te houden en kort voor vertrek uw reis te plannen op ns.nl of met de NS-app.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden