Huisartsen in West-Brabant ontvangen vaccinatie coronavirus

Op zaterdag 6 februari zijn alle huisartsen in West-Brabant aan de beurt om hun vaccinatie tegen het Coronavirus te laten zetten.

Door een intensieve samenwerking tussen de vier huisartsen zorggroepen en de LHV in de regio: Het Huisartsenteam, Huisartsen Coöperatie West-Brabant, Huisartsen Zorggroep Breda en Zorroo is dit tot stand gekomen. Het Amphia ziekenhuis in Breda heeft haar locatie ter beschikking gesteld.

Huisartsen vaccineren huisartsen

Verschillende huisartsen hebben zich vrijwillig aangemeld om hun collega’s te vaccineren. Daarnaast komen ook de waarnemende huisartsen, huisartsen in opleiding, chauffeurs van de huisartsenposten aan de beurt dit weekend.

In de huisartsenpraktijken verandert er niets voor de patiënten. Omdat niet duidelijk is of je het virus nog kunt overdragen als je ingeënt bent, blijven de huisartsen hun patiënten helpen met een mondneusmasker op en andere beschermingsmiddelen. Nu de huisartsen beschermd zijn, is de kans dat huisartsen omvallen en geen zorg meer kunnen leveren een stuk kleiner geworden.

Foto: huisarts Maat (Hoeven) vaccineert huisarts Nugteren (Chaam)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden