Thibaud van Breda Maakt Mij Blij ontvangt eerste Bredase Circulaire Doorgeef Trofee

Foto: Gemeente Breda

De Week van de Circulaire economie in Breda werd op zaterdag 6 februari afgesloten met de uitreiking van de allereerste ‘Circulaire doorgeef-trofee’. Wethouder Boaz Adank reikte de trofee uit aan Thibaud van der Steen die hem als vertegenwoordiger van ‘Breda Maakt Mij Blij’ in ontvangst nam.

Wethouder Boaz Adank: “Steeds meer komt het besef dat het noodzakelijk is dat we op een andere manier gaan kijken naar onze productie en consumptie maar ook naar wat daar uiteindelijk van overblijft. Breda Maakt Mij Blij is een prachtig voorbeeld van een groep ondernemers die in staat is om daar op een inventieve, creatieve en duurzame wijze mee om te gaan. Ik hoop ook dat hun acties meer mensen inspireren en dat de doorgeef-trofee daar een aanjager in kan zijn.”

Van der Steen kreeg de Çirculaire doorgeef-trofee omdat hij en de andere ondernemers achter ’Breda Maakt Mij Blij’ al een tijdje laten zien dat afval eigenlijk niet bestaat. Door nieuwe en duurzame oplossingen te bedenken, creëren zij een nieuwe afzetkanalen voor ondernemers/ producenten die vastlopen in oude verkoopprocessen. ‘Breda Maakt Mij Blij’ laat zien dat je ook in tijden van Corona succesvol kan ondernemen! Zij maken optimaal gebruik van (sociale) media en weten daardoor vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Bij hun acties betrekken zij ook andere maatschappelijke doelen. Een mooi voorbeeld hiervan vindt ook op 6 februari plaats. Dan wordt de zorg in het zonnetje gezet tijdens een actie waarin een bos tulpen aan zorgmedewerkers gedoneerd kan worden.

De Circulaire doorgeef-trofee

De trofee is in het leven geroepen om ondernemers die actief zijn in de circulaire economie in Breda in de spotlight te zetten. De trofee is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Breda Circulair, STEK en de gemeente Breda. Het betreft een ‘doorgeef-trofee’. Eens per kwartaal wordt de trofee door de tijdelijke eigenaar doorgegeven aan een andere ondernemer die zich inzet voor een duurzamer Breda. Op deze manier wordt komen steeds meer goede initiatieven en mooie verhalen van deze ondernemers aan het licht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden