Schaatsen in West-Brabant kan op eigen risico

Foto: Ruth Catsburg/Plan Nederland

Nu het dagen achter elkaar vriest, is de schaatskoorts in het land losgebarsten. Ook in West-Brabant zijn er plekken waar je kan schaatsen op natuurijs. Hier lees waar het ijs al dik genoeg is.

Dikte
Of je kan schaatsen hangt natuurlijk vooral af van de dikte van het ijs. Vanaf 4 á 5 centimeter kan je als volwassene al capriolen uithalen op je schaatsen. West-Brabanders moeten echter nog even geduld hebben; het ijs is op verschillende plaatsen nog nét niet dik genoeg.

Mastbos Kogelvanger
Op de meeste plekken in West-Brabant is het nog niet mogelijk om te schaatsen. Maar in het Mastbos kan je het al gaan proberen. Bij de Kogelvanger ligt er op sommige plaatsen al dikker ijs van ruim 5 tot 6 centimeter. Wel kraakt het en is het op sommige punten nog wat te dun. Alleen schaatsen op eigen risico dus!

Zwarte Goor en Vlonderpad
Bij het Zwarte Goor hoef je het nog niet te proberen. Het is nog te dun en bedekt door sneeuw. IJshockeyschaatsen zouden het ijs meteen kapot rijden. Het Vlonderpad is ook nog niet aan te raden.

IJsvermaak
Bredanaars wachten ook nog in spanning af wanneer IJsvermaak open gaat. Daar verwachten de ijsmeesters op vrijdag open te kunnen. Wanneer de baan opent zal deze echter alleen openen voor leden van de vereniging.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden