Koopwoning van de week: Mgr. van Hooydonkstraat 19 in het Van Koolwijkpark

Foto: Schonck, Schul & Compagnie

Deze mooi vrijstaande karakteristieke woning in het geliefde Van Koolwijkpark staat nu te koop. Wonen in het van Koolwijkpark is als leven op twee manieren. Je kunt ontspannen en genieten van een rustige parkachtige omgeving, maar daarnaast met de voordelen van wonen in een levendige stad, binnen vijf minuten sta je met de fiets op de grote markt van Breda!

Deze uitgebouwde villa met sfeervolle living, lichte tuin-/eetkamer, open keuken en aparte werkkamer heeft 3 slaapkamers op de eerste verdieping. De aanpandige garage biedt ook veel multifunctionele mogelijkheden en eventueel kan hier een extra slaapkamer of speelkamer worden gerealiseerd. De tuin is rondom gelegen. Parkeren kan op de eigen oprit.

 BEGANE GROND

Via de ruime voortuin met oprit komen we bij de voordeur. De hal/entree is voorzien van een laminaat vloer, een uitgebreide meterkast, een garderobenis en een aparte toiletruimte met glas in lood. De toilet is voorzien van een zwevend toilet en fonteintje. Tevens is er vanuit de hal toegang tot de (wijn) kelder op stahoogte.

We vervolgen onze weg en komen in de sfeervolle living. In het zitgedeelte is er een open haard aanwezig en de grote raampartijen zorgen voor veel lichtinval. Grenzend aan de living bevindt zich de werkkamer, uiteraard multifunctioneel te gebruiken. Aan de achterzijde ligt de uitgebouwde tuin-/eetkamer zijn dubbele openslaande tuindeuren naar de tuin.

De open keuken is voorzien van een hardstenen blad met spoelbak, 5 pits gasfornuis, afzuigschouw, koelkast, vaatwasser en een aparte koffiecorner. Vanuit de keuken is er toegang tot de garage met openslaande deuren naar de oprit. De garage is momenteel in gebruik als bijkeuken. Hier bevinden zich ook de aansluitpunten voor de wasapparatuur en een uitstortgootsteen. De garage kan uiteraard ook multifunctioneel gebruikt worden.

EERSTE VERDIEPING

We lopen langs de trap met mooie glas in lood ramen naar boven en komen op de overloop. Vanaf de overloop is er toegang tot 3 slaapkamers en de badkamer.
Slaapkamer I heeft ramen aan twee zijden en twee vaste kasten.

Slaapkamer II ligt aan de achterzijde van de woning en heeft toegang tot het balkon aan de zijkant en er is een vaste kast. Vanuit deze kamer is er een mooi groen wijds uitzicht over de omgeving. Vanaf het balkon heeft u een sfeervol uitzicht op de tuin. Het balkon heeft een mediterrane uitstraling door het fraaie hekwerk. Slaapkamer III beschikt over een vaste wastafel en een vaste kast. Tevens is er een deur naar het dakterras, gelegen op de garage.

De badkamer is voorzien van een douche, een ligbad, een zwevend toilet en twee vaste wastafels.
Tevens is er een vaste kast en een designradiator.

TWEEDE VERDIEPING

Middels een vlizotrap is er toegang tot de royale bergzolder met dakraampjes. Hier bevindt zich de CV combiketel ( ATAG 2012).

TUIN

Wat een heerlijkheid en rust. De tuin is gelegen rondom de woning en fraai aangelegd. Altijd een plekje in de zon of schaduw.

BIJNZONDERHEDEN

  • Mooie vrijstaande woning op toplocatie met authentieke elementen zoals glas in lood en paneeldeuren.
  • De woning is in 2008 uitgebouwd aan de achterzijde.
  • De woning is bijna geheel voorzien van dubbele beglazing.

EEN STUKJE ERFGOED VAN BREDA

Tussen de twee wereldoorlogen probeerde Breda zich te profileren als parken- en villastad. Er werden meerdere villaparken aangelegd, zoals het Montenspark en het Brabantpark, dat nu bekend staat als het Van Koolwijkpark. Het stedenbouwkundig plan van het villapark werd ontworpen door de directeur van Openbare Werken, P.A.H. Hornix.

De parkaanleg, waarvan de Engelse tuin een nog duidelijk herkenbaar onderdeel is, is van de hand van de directeur van Beplantingen, Van Koolwijk. Cornelis Marie van Koolwijk (1877-1948) studeerde in Boskoop, Wageningen, Berlijn, Wenen en Kroatië. Hij was directeur van Beplantingen van 1922 tot 1945. Hij ontwierp het Burgemeester Van Sonsbeeckpark, het Brabantpark en het parkje de Trekpot en reorganiseerde het Wilhelminapark. Van Koolwijk beschouwde zichzelf als een kunstenaar. Hij ontwierp in de toen gangbare, romantische landschapsstijl.

Meer informatie

  • Voor foto’s en extra informatie ga je naar Schonck, Schul & Compagnie
  • Zelf een (koop)woning in de picture zetten, neem dan contact op.
  • Zelf als makelaar het aanbod in de spotlight zetten? Neem contact op voor de mogelijkheden met [email protected] of bel naar 06 – 36 11 53 48.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden