Tijdens de avondklok chatten met Veilig Thuis tot 2 maart

Foto: Pixabay/ CC0 Public Domain

De avondklok blijft in ieder geval tot aanstaande vrijdag overeind. Dit betekent voor kinderen in een lastige thuissituatie dat ze in de avonduren niet zomaar weg kunnen. Daarom blijft het tot 2 maart mogelijk om ‘s avonds te chatten met Veilig Thuis. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen op werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis.

Contact opnemen
Als je wilt praten over jouw situatie of advies wilt wat je kan doen, kun je contact opnemen met Veilig Thuis. Dat kan ook anoniem. De chat is te vinden via www.veiligthuis.nl. Het landelijke
telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Bel 112 bij direct gevaar
Is er geweld bij jou thuis? Bel bij direct gevaar altijd 112 en verlaat zo nodig je huis, ondanks de avondklok. Je mag naar iemand anders toe gaan als je je thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. Kijk of je bij iemand terecht kan, bij voorkeur bij jou in de buurt. In deze gevallen is het toegestaan om je huis te verlaten en krijg je geen boete.

Meldpunt Crisiszorg
Heb je andere zorgen die niet kunnen wachten en je weet niet goed wat te doen, dan kan je bellen met het Meldpunt crisiszorg 0800-5099. Door deze mogelijkheden ook tijdens de avondklok open te houden, wil Veilig Thuis de drempel om over huiselijk geweld te praten en dit te melden omlaag brengen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden