In een week van ijspret naar rokjesdag

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Vorig weekend nog op de schaats op natuurijs en dit weekend lijkt het erop dat de lente los gaat barsten met temperaturen tot 18 graden!

Ga naar de weersverwachting voor Breda voor de komende dagen.

De lente barst los!

Dit weekend barst de lente los! Weeronline.nl voorspelt een mix van zon en sluierwolken. Met 14 tot 18 graden is het bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Zondag kan het kwik zelfs nog wat verder oplopen. En hoewel dat erg verleidelijk is, zitten tripjes er door de lockdown vooralsnog niet in. De ANWB waarschuwt dat de Belgische politie extra streng controleert aan de grenzen met Nederland, om te voorkomen dat Nederlanders vakantie gaan vieren in België en andersom. Bij niet-essentiële reizen worden er boetes uitgedeeld. “Tot 1 april zijn die namelijk verboden.”

Van winterpret naar rokjesdag

Nu de schaatsen weer in het vet kunnen en we dit weekend de lente kunnen begroeten wordt het dan dit weekend wellicht ‘rokjesdag’! Rokjesdag is geen officiële dag, al zou je het bijna wel gaan denken. Een erg lange traditie kent rokjesdag ook niet. Eind jaren negentig is het fenomeen overgewaaid uit Engeland (skirt day). Nou ja, het was er misschien al wel langer, maar het seksistische tintje dat aan rokjesdag volgens sommigen kleeft, hield echte inburgering nog even tegen. Martin Bril bracht daar in 1996 verandering in met een column in Het Parool. Jarenlang had Bril zelfs de eer om in Het Parool en De Volkskrant rokjesdag uit te roepen.

Lenteweek

Volgens Weeronline.nl blijft het de hele aankomende week uitzonderlijk zacht weer met zon en sluierbewolking. Woensdag kan volgens de weerwebsite de temperatuur zelfs boven de 20 graden uitkomen. Vanaf vrijdag is het zachte weer voorbij en komen de maxima rond 10 graden uit. ’s Nachts neemt de kans op lichte vorst toe. Wel blijft het overwegend droog met zonnige perioden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden