Stafford kruising Butch zoekt een baasje

Foto: Dierenopvang Breda

Butch is een Stafford kruising van 3 jaar ( 18-10-2017). Hij is bij ons binnengekomen omdat de eigenaar meer moest werken en hij voor de andere familieleden te sterk was.

Dit is niet vreemd want Butch is een echte krachtpatser. Hij heeft de neiging om aan de lijn te trekken en gooit daarbij zijn gespierde lichaam in de strijd. Zijn vorige eigenaar woonde in een rustige omgeving en Butch liep hier vaak los en heeft daardoor nooit geleerd aan een slappe lijn mee te lopen dus wij raden zijn nieuwe eigenaar ten zeerst aan een diervriendelijke cursus of training met Butch te gaan volgen om hieraan te werken.

Zoals bijna elke Staffordachtige is ook Butch dol op het doen van een trekspel en is hier erg fanatiek in. Het commando “los” beheerst hij dan ook nog niet, maar daar wordt aan gewerkt. Ook met een leuk balspelletje op zijn tijd maak je deze sterke man erg blij.

Butch is een gezelligheidshond die graag onder de mensen is en hij kan dan van enthousiasme ook erg lomp en onstuimig reageren als hij iemand ziet. Bij zijn vorige eigenaar heeft hij samengewoond met kinderen maar vanwege zijn onbesuisde gedrag wordt hij alleen bij oudere kinderen vanaf 10 jaar geplaatst.

Ondanks dat Butch goed reageert op andere honden, kan hij ook tijdens het spelen met zijn soortgenootjes erg druk en wild zijn en aangezien andere honden hier niet altijd van gediend zijn, riep zijn vorige eigenaar hem in deze situaties wel altijd bij hem. Gezien het ras zoeken wij dan ook een baas die hier verantwoordelijk mee omgaat. Butch kan na gewenning goed alleen thuis blijven,

Bent u de actieve eigenaar die zin heeft om aan de slag te gaan met deze krachtpatser? Dan horen wij graag van u.

Dierenopvangcentrum Breda

  • Oude Baan 60
  • 4825 BL Breda
  • 076-5712712
  • Openingstijden ma t/m za van 11.00 uur tot 16.00 uur

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden