‘Meeste contactberoepen volgende week weer aan de slag’

Foto: Valeria Boltneva / Pexels

Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten en massagesalons mogen vanaf volgende week dinsdag weer opstarten, melden ingewijden. Het gaat om de meeste contactberoepen, met uitzondering van sekswerkers.

Rij-instructeurs vallen er ook onder. Zij voerden dinsdag nog actie in Rijswijk en Den Haag, zo meldt het ANP. De beroepsgroepen in kwestie zullen wel vooraf klanten moeten bevragen, om zeker te weten dat zij geen coronasymptomen hebben, de zogenoemde triage.

De meest betrokken ministers hebben dit dinsdag besloten tijdens crisisoverleg. Dinsdagavond zullen premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge de versoepelingen bekendmaken. De contactberoepen moesten er medio december mee stoppen toen het kabinet de harde lockdown doorvoerde. Ook de meeste winkels gingen toen dicht.

Voor de detailhandel geldt dat zij weer klanten mogen ontvangen na 2 maart, maar dan wel op afspraak. Wat voor voorwaarden er worden gesteld aan het bezoek aan winkels, is nog onduidelijk.

Ook sporten buiten in teamverband mag vanaf begin maart weer voor mensen tot 27 jaar. Nu is dat alleen toegestaan voor jongeren tot en met zeventien jaar. Verder mag je al buiten sporten met maximaal twee mensen als er meer dan 1,5 meter afstand mogelijk is.

Eerder was al duidelijk geworden dat de middelbare scholen weer open gaan vanaf volgende week maandag. Leerlingen kunnen dan één dag in de week weer naar school. Hetzelfde geldt voor het middelbaar beroepsonderwijs, zeggen ingewijden. Wel moet iedereen 1,5 meter afstand houden. Er golden al uitzonderingen voor eindexamenleerlingen en voor studenten die praktijklessen volgen. Voor hen verandert niets.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden