Iets meer dan 5000 coronabesmettingen volgens het RIVM

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 5048 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd tussen woensdag- en donderdagochtend. Dat zijn er aanzienlijk meer dan het weekgemiddelde. In de afgelopen zeven dagen noteerde het instituut gemiddeld 4487 positieve coronatesten per dag.

Woensdag werden volgens gecorrigeerde cijfers 4403 coronagevallen gemeld. Dinsdag waren het er 3834 en maandag 4201, zo meldt het RIVM.

Uit de wekelijkse rapportage over het coronavirus die het instituut dinsdag naar buiten bracht, bleek dat de daling van de laatste tijd nu echt ten einde is. Het aantal positieve testresultaten nam vorige week toe met 19 procent. Het RIVM spreekt dan ook van een “derde golf” in de coronapandemie.

Het aantal gemelde sterfgevallen door Covid-19 steeg afgelopen etmaal met 33. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in een periode van 24 uur zijn overleden. Sterfgevallen worden soms pas na een tijdje doorgegeven. Woensdag werden 63 overlijdens geregistreerd, dinsdag 94.

Zoals meestal telde Amsterdam van alle gemeenten het hoogste aantal positieve coronatesten: 232. Daarna volgt Rotterdam met 220 nieuwe gevallen. In Den Haag kwamen 129 besmettingen aan het licht, in Tilburg 97 en in Eindhoven 89. Op regionaal niveau spant Rotterdam-Rijnmond de kroon met 440 positieve testresultaten, daarna volgen Midden- en West-Brabant met 392 gevallen en Utrecht met 353 geconstateerde besmettingen.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden