Koop een doosje wijn en steun de Bredase horeca

Foto: Breda Maakt Mij Blij

Eén van de sectoren die het zwaarst te lijden heeft onder de coronacrisis is de horeca. En doordat de deuren al zo lang gesloten zijn, komen ook leveranciers in de problemen.

Zo zit ondernemer Huub van den Muijsenbergh van de Bredase Wijnkoperij La Persistance met 24.000 flessen wijn waar hij geen bestemming voor heeft. Daarom komt Breda Maakt Mij Blij in actie. Help jij mee?

Als eigenaar van Wijnkoperij La Persistance importeert Huub al bijna vijfentwintig jaar de allerbeste wijnen die in de lokale restaurants en eetcafés worden geschonken. Door de sluiting van de horeca zag hij echter in één klap al zijn orders gecanceld worden. Een nare droom die werkelijkheid bleek te zijn. Huub: “Ik koop mijn wijn rechtstreeks in bij de wijnboer, dus als ik geen flessen kan leveren aan de horeca, kan ik ook niks afnemen bij de boer…”

Helpende hand
Daarom ging hij op zoek naar andere manieren om zijn wijn aan de man te brengen, zoals een heuse Wine-Drive-Thru, maar een echte oplossing werd niet gevonden. Tot nu toe. Via Stichting Betrokken Ondernemers Breda kwam Huub in contact met Thibaud van der Steen van het platform Breda Maakt Mij Blij. Samen ontwikkelden ze een Horeca Surprise Box met daarin drie flessen rode en drie flessen witte wijn die ze via het Bredase platform aan de man brengen. Per verkochte doos gaat er € 9,- naar Bredase horecaondernemers die tot Huub zijn klantenkring behoren. Thibaud: “Ik heb zelf jarenlang in de Bredase horeca gewerkt, dus dit gaat mij aan het hart. Op deze manier helpen wij niet alleen Huub, maar ook de wijnboeren én een groot aantal horecaondernemers in Breda. Echt een win-win-win situatie dus!”

Ervaring met wijn
Breda Maakt Mij Blij heeft al enige ervaring met de verkoop van flessen wijn. Zo kwam het platform in september vorig jaar nog in actie voor de zusters uit Oosterhout. Zij zagen door de coronacrisis een order voor 20.000 flessen wijn gecanceld worden. De actie van Breda Maakt Mij Blij leidde tot zoveel media-aandacht dat alle flessen in slechts vijf dagen werden verkocht.

Help jij mee?

Via Facebook en Instagram kan je voor € 64,50 een Horeca Surprise Box bestellen met daarin kwalitatief hoogstaande wijnen die normaliter niet voor particulieren te koop zijn, de waarde van deze doos is € 94,50. Het ophaalmoment is op zaterdag 13 maart van 10:00 tot 13:00 uur bij Brouwerij Frontaal in de Belcrum in Breda of je kan de wijn laten bezorgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden