Affirmaties helpen jou om gezond te worden

Foto: Dream Academy

Wist je dat een mens ongeveer 60.000 gedachten per dag heeft? En dat veel van die gedachten negatief zijn? Toch kun je hier zelf een positieve draai aan geven met affirmaties. Waar wil jij je aandacht op richten?

Alles wat je aandacht geeft groeit. Met andere woorden of je nu negatief of positief denkt, je wordt wat je denkt! Als je dit begrijpt, snap je dat het belangrijk is om krachtige positieve gedachten te hebben. Dit kun je doen door affirmaties te gebruiken. Dat zijn krachtige positieve zinnen die je uitspreekt. Op deze manier plant je krachtige gedachtes in het onderbewuste gedeelte van jouw brein. Het beste werkt het om de zinnen op te schrijven, en hardop uit te spreken zodra je wakker wordt, en voordat je gaat slapen.

Affirmaties hebben mij geholpen gezonder te worden. Waar ik tot 3 jaar geleden nog erg veel last van mijn rug had, ben ik daar nu vanaf. Ik liep al heel wat jaren rond met rugproblemen. In mijn gedachten was ik een rug patiënt en dacht dat ik hier nooit meer vanaf te komen. Ik deed oefeningen en ging regelmatig naar een therapeut. Dat hielp wel wat, maar omdat ik in mijn hoofd een rug patiënt was, bleven mijn onderbewuste en dus ook mijn lichaam dit geloven. Sinds ik mijn affirmatie gebruik, heb ik nauwelijks nog last van mijn rug. Die laatste paar procent zijn verwaarloosbaar, en als ik nog last heb, is het na een dag weer weg.

‘Ik voel me fit, energiek en gezond’

Het is belangrijk om je affirmatie positief en krachtig te maken. ‘Ik wil geen last van mijn rug’ focust op iets negatiefs, op last van mijn rug en werkt dus niet. Je moet een zin formuleren met wat je WEL wilt. In mijn geval werd dat: ‘Ik voel me fit, energiek en gezond’. Dit is wat ik wilde! Ik heb dit wel 8 maanden, elke dag, 5x tegen mezelf gezegd. Soms hardop, soms in mezelf, soms voor de spiegel. Het is belangrijk dat je ook echt gelooft in je affirmatie. En dat je hem stellig uitspreekt. Als ik de zin uitspreek, geloof ik echt dat ik fit, energiek en gezond ben! De valse overtuiging dat ik rug patiënt ben, ben ik hierdoor helemaal kwijt.

Neem contact op met Dream Academy

Heb je nog vragen? Of wil je leren hoe jij affirmaties kan gebruiken? Voor je gezondheid, voor meer zelfvertrouwen, of om een angst te overwinnen? Neem dan contact met mij op. Ik kijk uit naar onze kennismaking!

Johan Groenewegen | www.dream-academy.nl

Reacties

Cookieinstellingen