Aantal coronapatiënten in behandeling bij Amphia stabiel, landelijk lichte daling

Foto: Pixabay / Pete Linforth

Er worden momenteel 26 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 12 op intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 4 maart 2021 08:00 uur (tussen haakjes het verschil met 26 februari 2021 om 8.00 uur):

  • Er worden 26 patiënten (+1) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 12 (+1) op de intensive care.
  • Sinds de vorige standopmaak zijn er 3 patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Amphia heeft een reguliere IC-capaciteit van 24 bedden

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen weer gedaald

De ziekenhuizen in Nederland behandelen weer iets minder coronapatiënten dan een dag eerder. Momenteel liggen 1923 mensen in een ziekenhuis vanwege Covid-19, de ziekte die door het virus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 23 minder dan op woensdag en 61 minder dan op dinsdag.

Het aantal opgenomen coronapatiënten is nu twee dagen op rij gedaald, zo meldt het ANP. Daarvoor was het aantal juist drie dagen achter elkaar gestegen, met in totaal 175. Het totale aantal Covid-patiënten in de ziekenhuizen schommelt nu bijna een maand tussen de 1800 en 2000.

Op de verpleegafdelingen liggen nu 1384 coronapatiënten. Dat is een daling van 13 ten opzichte van woensdag. Sinds dinsdag is het aantal patiënten op die vleugels met zestig gedaald. Het aantal patiënten op intensive cares is behoorlijk stabiel. Al ongeveer een maand schommelt dat aantal tussen de 500 en 550. Afgelopen etmaal daalde het van 549 naar 539.

Ziekenhuizen namen afgelopen etmaal 198 nieuwe coronapatiënten op, tegen 226 op woensdag en 280 op dinsdag. In de afgelopen week belandden gemiddeld 212 nieuwe coronapatiënten per dag op een verpleegafdeling of intensive care. Dat gemiddelde daalde voor het eerst in een week.

Twaalf coronapatiënten zijn in het afgelopen etmaal verplaatst naar andere delen van het land, om ruimte te maken voor anderen en de druk te spreiden. Sinds september zijn 2596 personen overgebracht naar andere regio’s. Het is niet bekend hoeveel coronapatiënten een andere plek binnen hun eigen regio konden krijgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden