Amphia update: 24 coronapatiënten in behandeling, landelijk lichte stijging

Foto: Pexels

Er worden momenteel 24 patiënten met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia waarvan 12 op intensive care.

Stand van zaken Amphia

Regelmatig geeft het Amphia Ziekenhuis in Breda een update over het aantal corona-patiënten in het ziekenhuis. Dit was de stand van zaken bij Amphia op 8 maart 2021 08:00 uur (tussen haakjes het verschil met 4 maart 2021 om 8.00 uur):

  • Er worden 24 patiënten (-2) met een COVID-19 besmetting verzorgd in Amphia, waarvan 12 (=0) op de intensive care.
  • Sinds de vorige standopmaak zijn er 10 patiënten met COVID-19 uit Amphia ontslagen
  • Vanaf het begin van het uitbreken van COVID-19 zijn er in Amphia meer dan 200 mensen overleden aan de gevolgen van het virus
    (er zijn sinds half januari geen nieuwe gegevens beschikbaar)

Amphia heeft een reguliere IC-capaciteit van 24 bedden

Meer coronapatiënten opgenomen in Nederlandse ziekenhuizen

Na vijf achtereenvolgende dagen van dalingen, is het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen maandag toegenomen. Het totaal aantal opgenomen patiënten met Covid-19 is nu 1905, dat zijn er 54 meer dan zondag, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van hen liggen er 558 op de intensive care, 13 meer vergeleken met een dag eerder. Het is voor het eerst in bijna twee weken dat dit aantal boven de 550 uitkomt, zo meldt het ANP. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1347 coronapatiënten, een toename van 41 afgelopen etmaal.

Volgens het centrum is de Covid-bezetting in de klinieken en op de ic vrijwel gelijk aan drie weken geleden. “Er is onveranderd sprake van een stabiel beeld met beperkte fluctuaties over tijd. We verwachten dat de Britse variant van het coronavirus de overhand neemt en daarmee het aantal patiënten in de ziekenhuizen de komende periode stijgt”, aldus het LCPS in een toelichting.

De afgelopen 24 uur zijn vier patiënten verplaatst tussen de regio’s. Vorige week verplaatste het LCPS de 2500ste patiënt tijdens de tweede coronagolf wegens drukte in de ziekenhuizen. Sinds 21 september zijn dat gemiddeld 15,5 Covid-patiënten per dag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden