Passend vrijwilligerswerk vinden voor Bredanaars

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Van 22 tot en met 26 maart organiseert MOOIWERK de Vrijwilligersweek. Alle Bredanaars die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk worden online en telefonisch op weg geholpen bij het vinden van leuk vrijwilligerswerk dat past bij hun interesses. Vrijwilligersorganisaties kunnen meedoen door hun vacature of klus op de website van MOOIWERK te zetten.

Wegens voorgaand succes wordt de vrijwilligersweek dit jaar niet één, maar twee keer georganiseerd. Vijf dagen lang staat er een team klaar om geïnteresseerden te inspireren en attenderen op die mooie vacature bij hen in de buurt. “Mensen weten vaak niet dat er van alles te doen is in hun eigen buurt. Terwijl er een paar straten verderop iemand staat te springen om een vrijwilliger”, vertelt Achoa Koolen. Zij is één van de MOOIWERK-collega’s die nauw betrokken is bij de Vrijwilligersweek.

Vrijwilligerswerk maakt gelukkig

Door middel van dit evenement hoopt MOOIWERK veel mensen bewust te maken van hoeveel toffe dingen er eigenlijk te doen zijn in de stad. Flexibel vrijwilligerswerk wordt daarbij steeds populairder. “Vrijwilligerswerk is altijd waardevol, dus je hoeft het echt niet per se minimaal twee keer per week te doen”, vertelt Martijn van Rijckevorsel, een andere MOOIWERK-collega. “Je kunt bijvoorbeeld ook eenmalig helpen tijdens een schoonmaak, of iemand gezelschap houden op het moment dat het past in je agenda.” Achoa vult aan: “Zeker in coronatijd, waar eenzaamheid toch op de loer ligt. Vrijwilligerswerk doen, biedt dan een mooie kans om in beweging te komen. Én het maakt ook nog eens gelukkig, blijkt uit onderzoek. Van iets goeds doen, krijg je een goed gevoel!”

Meedoen?

Van 22 tot en met 26 maart kunnen geïnteresseerden MOOIWERK elke dag van 09.00 tot 17.00 uur bellen, WhatsAppen, mailen en een berichtje sturen via social media. Organisaties kunnen zich aanmelden via de website en daar hun vacatures uploaden.

Over MOOIWERK

MOOIWERK zet zich in voor iedereen die aan de slag wil met vrijwilligers(werk) in Breda. Potentiële vrijwilligers vinden er vacatures, organisaties krijgen advies en huidige vrijwilligers kunnen workshops en bijeenkomsten volgen om zichzelf te blijven ontwikkelen. Iedere Bredanaar fan van vrijwilligerswerk!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden