Nationale Pannenkoekendag in teken van verbinding in coronacrisis

Foto: Nationale Pannenkoekendag

De Nationale Pannenkoekendag op 19 maart zal in het teken staan van de coronacrisis. Daarom wordt het een editie die kinderen en ouderen verbindt. Zo vindt er toch een bijzondere dag plaats nadat deze vorig jaar werd afgelast.

Bij ouderen thuis
Het feest zal weer op een mooie traditionele manier worden gevierd. De pannenkoeken worden bij de ouderen thuis in het verzorgingshuis gebakken, terwijl basisschoolkinderen op veilige afstand voor de vrolijke aankleding zorgen. Juist omdat die verbinding in deze tijd belangrijk is, wilde organisator Koopmans de Pannenkoekendag dit jaar niet nog een keer overslaan. “Juist nu is het belangrijk om elkaar te helpen en ouderen in het zonnetje te zetten”, zegt Elles van den Berg van het bekende pannenkoekenmix-merk.

Veilig bakken
Om alles veilig volgens de coronamaatregelen te laten verlopen, zullen de koks van de zorginstellingen de pannenkoeken bakken in plaats van de kinderen. Er is na een jaar over te hebben geslagen weer veel interesse: maar liefst 450 deelnemers zorgen dit jaar voor een buitengewoon pannenkoekfeest.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden