Een 50 uur Dansmarathon live vanuit Breepark. Doe je mee?

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Welk danskoppel is the last one standing? Dat zal blijken in oktober 2021 op Breepark in Breda.

Tijdens De Dansmarathon dansen honderd koppels op de muziek van bekende DJ’s en artiesten. Het is de grootste, zwaarste en vooral langste dansspektakel ooit, live op de Nederlandse televisie.

Hoofdprijs van 200.000 euro

Slechts 1 koppel wint een enorme geldprijs van 200.000 euro en dat is het koppel dat als laatste dansend op de dansvloer staat. Maar nog belangrijker, er wordt gedanst voor een goed doel!

In de evenementenhal van Breepark hebben eerder grote tv-producties plaatsgevonden, maar een 50 uur durende liveshow is compleet nieuw. Commercieel directeur Anneke Stins is dan ook heel blij met deze unieke productie. “Het feit dat het 50 uur duurt is al bijzonder, maar ook de live-optredens en alle side-events die erbij horen, maken het project een enorme uitdaging. Dit gaat een show worden waar zowel voor als achter de schermen de energie vanaf spat.”

De loodzware wedstrijd start met honderd koppels, maar vijftig uur achter elkaar dansen met slechts een paar korte pauzes – dat is nogal een uitputtingsslag. Verslappen is geen optie: strenge scheidsrechters houden de koppels scherp in de gaten, om te controleren of ze genoeg in beweging blijven. Wie niet meer kan of wil, of wie te lang niet met volle energie danst, ligt eruit! Welke danskoppels blijven op de been? Wie heeft de wilskracht, het uithoudingsvermogen en de moves om vijftig uur non-stop te dansen?

De Dansmarathon wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties en zal bij SBS6 te zien zijn.

Meer dan een marathon

De Dansmarathon is meer. Het is ook een nationale actie, in samenwerking met de VriendenLoterij. Voor welk goed doel deze actie wordt opgezet zal later bekend worden gemaakt. Heel Nederland kan meedansen, eigen inzamelacties op poten zetten of een dansje met een BN’er kopen. De inschrijving voor de koppels is inmiddels geopend.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden