Eerste Bredase Dutch Happiness Week start dit weekend

Foto: Pexels

Dit jaar zal in de week van 13 t/m 22 maart de eerste Bredase uitvoering van Dutch Happiness Week plaatsvinden. Deze week wordt georganiseerd vanuit Breda University of applied sciences Social Innovation.

Kijk voor de lijst van activiteiten (die nog steeds groeit)op dutchhappinessweek.nl.

Dutch Hapiness Week

In 2014 is Dutch Hapiness Week vanuit een samenwerking tussen Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen Tilburg ontstaan. Het initiatief heeft als doel om kennis en bewustwording rondom het thema geluk te vergroten en samen met partners te werken aan projecten die geluk bevorderen. Dit jaar sluit Breda zich voor het eerst aan bij dit initiatief en zal de stad in de week van 13- 22 maart in het teken staan van geluk. Naast geluk zijn de de bijbehorende thema’s van DHW dit jaar de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN met als focuspunten: inclusiviteit, diversiteit en interdependentie. De ontwikkelingsdoelen (SDG’s) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties. In principe is het idee van DHW dat er in de week door de hele stad activiteiten, optredens, films etc. worden georganiseerd/vertoond waar jong en oud aan kan deelnemen en zo van geluk kan proeven. Echter zal dat er dit jaar vanwege Covid19 anders uitzien. Dit jaar zullen de meeste activiteiten online plaatsvinden. Denk aan: workshops, een livestream en radio uitzendingen. Echter is er ook ruimte voor fysieke activiteiten die passen binnen de Covid19 richtlijnen, zoals een wandeling door het centrum met als einddoel een expositie in ’t Sas.

Activiteiten

Verdere activiteiten die plaatsvinden zijn onder andere: “The Gathering” georganiseerd door Performatory, Dit is een online bijeenkomst waarin dieper wordt ingegaan op de SDG’s in relatie tot geluk. Creative Business organiseert een tocht voor gelukszoekertjes en nodigt vooral kinderen uit op zoek te gaan naar gelukspoppetjes in het Mastbos. De Master Imagineering verrast ons met een workshop Personal Storytelling en HUB verzorgt een week lang de uitzending van Happiness Radio. Verder wordt er door iPH een podcast over positieve gezondheid aangeboden, Nieuwe Veste presenteert een documentaire over eenzaamheid en het Stedelijk Museum biedt de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan over de vraag of kunst gelukkig maakt.

Primeur

Voor iedereen die in het onderwijs werkt of het onderwijs een warm hart toedraagt, biedt Dutch Happiness Week online de primeur van de nieuwe lezing van pedagoog en onderwijskundige Marcel van Herpen: ‘Werk voor de reünie!’ In deze lezing kijkt Marcel voorbij de coronacrisis naar de echte problemen in het onderwijs. En dat allemaal vanuit de vraag: hoe willen we dat de leerlingen van nu over twintig jaar op een reünie praten over hun schooltijd?

Over de grens

De meeste activiteiten worden in het Nederlands aangeboden, maar we gaan in deze editie van Dutch Happiness Week ook de grens over. Ontdek hoe kinderen over heel de wereld geluk ervaren in deze bizarre coronatijd, neem plaats op de eerste rang van een dansvoorstelling in Valencia of doe mee met een verrassende workshop uit Indonesië.

Reacties

Cookieinstellingen